Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Трасу Київ-Варшава перекривали 11 годин

Волинь-нова

Трасу Київ-Варшава перекривали 11 годин

Участь в акції брали близько 300 активістів

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав народний депутат України Ігор Гузь.


"Екологічна блокада у Ковелі з перекриттям траси Київ-Варшава тривала з 10:00 до 21:00 В ній взяло участь більше трьохсот місцевих активістів.


Результати наступні:



Керівники Укрпродслужби, будучи на минулому тижні в кабінеті міністра АПК Тараса Кутового, банально збрехали, обіцяючи надати до вівторка документ про закриття ковельської філії "Укрветсанзаводу".



1. Жоден київський високопосадовець, окрім міністра екології Остапа Семерака, не звернув учагу на вимоги багатостраждальних жителів Ковеля. Керівники Укрпродслужби, будучи на минулому тижні в кабінеті міністра АПК Тараса Кутового, банально збрехали, обіцяючи надати до вівторка документ про закриття ковельської філії "Укрветсанзаводу". Брехунів у відставку! Цим займуся на початку наступного пленарного тижня!


2. Ні голова ОДА Володимир Гунчик, котрий сьогодні перебував з візитом у Ковельському районі, ні міський голова Ковеля Олег Кіндер не знайшли можливості прибути до блокадників.


3. Протестувальники отримали запевнення від заступника голови ОДА Сергія Кошарука, що до 28.04 всі рештки тварин які знаходяться на поверхні землі будуть вивезені з території заводу. Пріоритетні напрямки вивезення - подібні працюючі заводи в сусідніх областях. Якщо ж цього не станеться пан Кошарук готовий подати у відставку, відповідна заява ним власноручно написана і передана активістам.


4. У випадку виконання зобов'язань 28.04 біля території ковельської філії "Укрветсанзаводу" відбудеться міське віче на котрому громада заслухає план представників влади, щодо утилізації тваринних решток, що знаходяться в землі.


5. У випадку недотримання зобов'язань влади активісти здійснять трьохденне перекриття траси Варшава-Київ, Ковель-Брест та митного переходу "Ягодин".


Дякую всім небайдужим за позицію та рішучість, особливо активістам Національного Корпусу та просто небайдужим ковельчанам.


Далі буде...


p.s. Хочу вибачитися перед всіма тими кому сьогодні завдали незручностей, знаю, що перекриття дороги це не завжди правильний метод. Але повірте ситуація дійшла до критичної межі і іншого виходу не було.


Знаю, що багато з Вас скаже, що махновщина до добра не доведе. Повірте, за ці півтора місяці громада використала весь можливий арсенал в досягненні своєї мети, але на жаль безрезультатно, тому наразі перейшла до радикальних кроків", - йдеться у дописі.

Telegram Channel