Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Петиція про добудову луцької школи дає результат: чи виділять перших півмільйона?

Депутати продовжують працювати над питанням добудови Луцької ЗОШ №13

Учора відбулося виїзне засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, йдеться на сайті Луцької міськради. Депутати Алла Надточій, Тетяна Янчук та Анна Мовяк побували у КЗ "Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 13 Луцької міської ради". Разом із ними участь у засіданні взяли начальник управління освіти Олег Гребенюк та начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан.



На виготовлення проектно-кошторисної документації на добудову школи потрібно 500 тисяч гривень. Натомість виконання усіх робіт, пов'язаних із добудовою школи, вартуватиме щонайменше 30 млн грн.



Нагадаємо, Луцька ЗОШ №13 потребує добудови. Про це була зареєстрована відповідна петиція батьків, діти яких навчаються у цій школі. Також неодноразово це питання вивчалося представниками місцевої влади.


За словами голови комісії Алли Надточій, на виготовлення проектно-кошторисної документації на добудову школи потрібно 500 тисяч гривень. Натомість виконання усіх робіт, пов'язаних із добудовою школи, вартуватиме щонайменше 30 млн грн. У школі зараз навчаються 516 дітей, з них 126 - мешканці Луцького району. Окрім цього, мікрорайон, у якому розташована школа, активно розбудовується, а відтак і кількість учнів з кожним роком зростатиме. Тому вона запропонувала розглянути можливість співфінансування добудови школи спільно із Луцькою районною радою.


Депутати обговорювали доцільність виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації у сумі 500 тисяч гривень з міського бюджету на найближчій сесії міської ради. Вони оглянули старий корпус школи, де навчаються учні молодших класів, спортивний зал, харчоблок та побували й у другому корпусі, який також потребує ремонту.


Комісія прийняла рішення продовжити обговорення цього питання на спільному засіданні із представниками комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Telegram Channel