Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Нацрада дозволила трансляцію італійського каналу польською мовою з еротичними фільмами

Новий телеканал буде показувати еротичні фільми в нічний час

На засіданні 20 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до переліку іноземних програм, які відповідають вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавства України. Було дозволено транслювання латвійського та італійського розважальних телеканалів "Sea TV" і "Тele 5", і хорватського спортивного телеканалу "Fight Channel World НD". Про це повідомляє прес-служба регулятора, передають Українські новини.



Було дозволено транслювання латвійського та італійського розважальних телеканалів "Sea TV" і "Тele 5", і хорватського спортивного телеканалу "Fight Channel World НD".



На даний момент перелік налічує 161 дозволений до трансляції в Україні іноземний телеканал.


Нацрада повідомила, що телеканал "Sea TV" транслює переважно на морську тематику. Мовлення ведеться цілодобово англійською та російською мовами. Канал не показує порнографічні передачі і фільми, демонстрація яких заборонена в Україні, також відсутня реклама.


Хорватський "Fight Channel World НD" є спортивним телеканалом. Мова мовлення - англійська, обсяг мовлення - 24 години на добу. Реклама, порнографічні передачі і фільми, заборонені українським законодавством, відсутні.


"Тele 5" - італійський розважальний телеканал з фільмопоказом. Мова програм - польська, обсяг мовлення - 24 години. Транслюються фільми еротичного змісту, проте, в дозволений для цього час. Під час показу використовується система інформаційних позначок Польщі. Інших фільмів чи передач, заборонених на території України, виявлено не було.


На цьому ж засіданні Нацрада вилучила зі списку дозволених іноземну програму "Multimania TV".


Як повідомляли Українські Новини, Порошенко планує запропонувати Раді ввести квоти української мови в телеефірах.


Раніше набув чинності закон, що зобов'язує радіостанції транслювати в ефірі не менше 35% україномовних творів.

Telegram Channel