Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Великобританія вперше за 135 років протягом доби не користувалася вугіллям

Сполучене королівство вперше з часів промислової революції провело добу без використання вугілля для генерації електрики

Про це повідомляє «ЄП» з посиланням на « The Guardian».


21 квітня стало першим днем без вугілля з 1882 року, коли в Лондоні був запущений перший централізований вугільний генератор. У компанії назвали цю дату переломним моментом для зміни енергетичної системи країни. Приблизно половина енергії, виробленої в країні 21 квітня, припала на газ, чверть - на атомні електростанції. Також були задіяні вітряні електростанції і станції, що працюють на біопаливі, а частина електроенергії придбана в сусідніх країнах.



У грудні 2015 року в Британії припинила роботу остання в країні глибока вугільна шахта



У грудні 2015 року в Британії припинила роботу остання в країні глибока вугільна шахта - рудник Келлінглі, розташований в графстві Уест-Йоркшир.


Британський уряд поступово відмовляється від вугільних електростанцій, замінюючи їх атомними і газоелектростанціями. У 2016 році на вугільні електростанції припадало лише близько дев'яти відсотків енергії. Останнє таке підприємство планується закрити до 2025 року. Це обумовлено спробою влади знайти баланс між скороченням викидів СО2 з необхідністю захистити споживачів від зростання цін.

Telegram Channel