Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Західній Україні лише Волинь та Тернопільщина виробляють молоко екстра-класу (карта)

Волинь-нова

У Західній Україні лише Волинь та Тернопільщина виробляють молоко екстра-класу (карта)

Асоціація виробників молока розробила карту, на якій можна відстежити по регіонах України поголів’я великої рогатої худоби і якість молока, виробленого в господарствах за минулий рік

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр агрополітики Тарас Кутовий. «Такі ініціативи важливі й необхідні для аналізу та розвитку галузі. Маю надію, що фермерського молока вищого сорту найближчим часом стане достатньо, щоб задовольнити потреби виробників молочної продукції», – написав він.



Лише у трьох регіонах України частка молока екстра-класу становить близько половини від загального виробництва молока



 Автори проекту підкреслюють, що поки є проблема з преміальною сировиною. Лише у трьох регіонах України частка молока екстра-класу становить близько половини від загального виробництва молока – це Київська, Черкаська та Чернігівська області.


 У Сумській області частка преміальної молочної сировини становить 31%. У Харківській області частка молока екстра-класу становить 19,7%, у Дніпропетровській – 16,9%, у Миколаївській – 15,5%, в Полтавській – 11%, у Тернопільській – 8,7%, у Вінницькій – 8%, у Волинській – 4,4%.


 В інших областях України молоко екстра-сорту взагалі не виробляється.

Telegram Channel