Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

За рік луцькі патрульні опрацювали 50000 подій

Депутати заслухали звіт про роботу управління патрульної поліції у місті Луцьку

Учора депутати Юлія Дацюк, Олександр Волинець та Микола Федік працювали у складі постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, йдеться на сайті Луцької міської ради.



За звітний період у Луцьку було зареєстровано 1253 дорожньо-транспортні пригоди, з яких 266 - з потерпілими, під час яких 345 осіб травмовано та 10 осіб загинуло.



Спершу заслухали інформацію про діяльність управління патрульної поліції у місті Луцьку у 2016-му році. Старший інспектор відділу моніторингу та аналітичного забезпечення управління патрульної поліції Павло Радивонік повідомив, що управління патрульної поліції міста Луцька підпорядковується Департаменту патрульної поліції Національної поліції України у місті Києві. Штат УПП у місті Луцьку налічує 177 патрульних поліцейських. У 2016 році середній час прибуття екіпажів на місце події – 6 хв. 49 сек. При цьому він наголосив, що на денну зміну патрулювання виїжджають сім патрульних машин із передбачених 14-ти, тому існує потреба у розширенні штату працівників.


Протягом 2016 року працівники УПП опрацювали понад 50 000 подій, склали понад 1100 протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного та/або наркотичного сп’яніння), доставили на арештмайданчик понад 400 транспортних засобів. Також за звітний період у Луцьку було зареєстровано 1253 дорожньо-транспортні пригоди, з яких 266 - з потерпілими, під час яких 345 осіб травмовано та 10 осіб загинуло. Працівники УПП розкрили 135 ДТП з матеріальними збитками та 9 ДТП з тілесними ушкодженнями, де водії зникли з місця пригоди. Аналiзуючи кiлькiсть ДТП за часом скоєння, слiд вiдзначити, що пiк аварiйностi припадає на період часу з 12 до 21 години.


Лінія оперативного реагування “102” у 2016-му році приймала в середньому 160 викликів на добу. Найчастіші випадки – звернення інформаційного характеру, далі – сімейні сварки, адмінправопорушення, крадіжки, конфлікти, ДТП, бійки, шахрайство, грабіж.


Задля охорони громадського порядку протягом 2016 року залучалися додаткові сили з особового складу УПП у м. Луцьку під час вихідних та святкових днів, у т.ч. спільні рейди разом з представниками Національної гвардії України в/ч 1141, департаментом муніципальної поліції Луцької міської ради та ін.


Інформацію взяли до відома. При цьому голова комісії Микола Федік рекомендував звернути особливу увагу на ситуацію із невпорядкованим паркуванням автомобілів поблизу візового центру на вулиці Кривий Вал у центрі Луцька. 

Telegram Channel