Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Прокуратура вимагає усунути порушення закону у Луцькому СІЗО

Перевірка виявила низку порушень дотримання режимних вимог, медико-санітарного та матеріально-побутового забезпечення осіб, що утримуються в установі

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині


Прокуратурою області з залученням працівників управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції у Волинській області та інших контролюючих органів проведено перевірку додержання норм чинного законодавства у Луцькому слідчому ізоляторі.



Приміщення, якими користуються в’язні, не завжди відповідають санітарним вимогам щодо мінімальної їх площі, освітлення, опалення та вентиляції.



Перевірка виявила низку порушень дотримання режимних вимог, медико-санітарного та матеріально-побутового забезпечення осіб, що утримуються в установі.


Так, приміщення, якими користуються в’язні, не завжди відповідають санітарним вимогам щодо мінімальної їх площі, освітлення, опалення та вентиляції.


Є зауваження у контролерів до санітарного стану харчоблоку, комплектації посуду, а також осіб, які залучені до приготування їжі.
Порушують в установі і вимоги Закону України «Про попереднє ув'язнення» щодо роздільного утримання  осіб,  підозрюваних у вчиненні тяжких злочинів, та інших осіб, які перебувають під  вартою.
Відтак, прокуратурою внесено вказівку начальнику державної установи "Луцький слідчий ізолятор" з вимогою негайно усунути порушення вимог законодавства, спрямованого на забезпечення прав осіб, що утримуються в установі, та притягнути до відповідальності службових осіб, з вини яких допущено ці порушення.

Telegram Channel