Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У міноборони заявили про готовність до введення воєнного стану

У відомстві не виключають нову ескалацію на Донбасі

У Міністерстві оборони заявили, що, у разі оголошення воєнного стану, ЗСУ готові виконувати завдання керівництва держави.



У разі розвитку конфлікту на сході України, в разі введення воєнного стану, ВСУ, підтягнувши підготовлений резерв, повністю в змозі виконати вимоги керівництва держави в частині підтягування і розгортання для повного застосування.



Про це під час Міжнародної конференції з безпеки заявив заступник міністра оборони Ігор Павловський, повідомляє ТСН.


"На сьогодні в разі розвитку конфлікту на сході України, в разі введення воєнного стану, ВСУ, підтягнувши підготовлений резерв, повністю в змозі виконати вимоги керівництва держави в частині підтягування і розгортання для повного застосування. Тут проблем немає", - зазначив він.


За його словами, підготувати і реформувати армію за останні три роки в умовах конфлікту на Донбасі вдалося завдяки Мінським угодам.


"Завдяки тому, що є Мінський формат, у нас є низька інтенсивність конфлікту на Сході країни. Це дає можливість на сьогодні виконувати ряд завдань: переводити армію на професійну основу, озброювати, формувати нові структурні види, зокрема ССО", - сказав Павловський.

Telegram Channel