Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Києві спіймали безхатька, який украв бронзові гірлянди з могили Лесі Українки

Волинь-нова

У Києві спіймали безхатька, який украв бронзові гірлянди з могили Лесі Українки

Зловмисником виявився 38-річний раніше судимий чоловік, який останнім часом вів безпритульний спосіб життя

Поліцейські Києва розшукали зловмисника, який вкрав з могили Лесі Українки бронзові гірлянди. Про це повідомляє прес-служба столичного управління поліції, інформує УНІАН.


«Протягом кількох днів оперативники ретельно перевіряли громадян, які вже потрапляли в поле зору правоохоронців за правопорушення майнового характеру, а також людей, які не мали постійного місця проживання і перебували на обліку в органах поліції. Вони також поспілкувалися з охоронцями кладовища та особами, які могли б надати будь-яку інформацію для розкриття крадіжки з надгробка», –   розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.



Підозрюваного затримали біля одного з пунктів прийому металобрухту, куди він ніс свій черговий «скарб».



Підозрюваного затримали біля одного з пунктів прийому металобрухту, куди він ніс свій черговий «скарб». Зловмисником виявився 38-річний раніше судимий чоловік, який останнім часом вів безпритульний спосіб життя. У скоєному він одразу зізнався.


«Було встановлено, що в день злочину він прийшов на Байкове кладовище близько п'ятої години ранку. А вже там за допомогою викрутки і плоскогубців з передньої і лівої частини пам'ятника зняв дві бронзові «гірлянди». Через деякий час метал з надгробку він здав, а отримані гроші витратив на спиртне і наркотики», – повідомив начальник територіального відділення поліції Голосіївського управління Олексій Петрушко.


Під час обшуку приватного будинку його родичів, куди зловмисник виносив викрадене, оперативники знайшли ще кілька речей, які він викрав з кладовища: таблички з цінних металів, оздоблення могил з латуні, фрагменти плит і навіть барельєф. Зібрані відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ст. 297 («Наруга над могилою») Кримінального кодексу України.


«Наразі слідчі перевіряють причетність підозрюваного до скоєння аналогічних злочинів на території міста. Є всі підстави вважати, що на рахунку затриманого десятки таких епізодів», – зазначив Петрушко.

Telegram Channel