Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Благодійник у візку з Німеччини за добу подолав 1200 кілометрів дороги

Волинь-нова

Благодійник у візку з Німеччини за добу подолав 1200 кілометрів дороги

На Волині приїхав німець українського походження Петро Чорний (на фото). Візочник із 45-річним стажем прибув із Гамбурга до Луцька власним автомобілем без жодного супроводжуючого. 1200 кілометрів він подолав усього за добу, зробивши при цьому тільки 2 дві зупинки

Тамара ТРОФИМЧУК   

 

69-річний Петро Чорний представляє благодійну організацію «Німецька гуманітарна допомога».

 

 

 

У його будинку під час гастролей жили артисти народного ансамблю «Колос».

 

 

Свого часу її утворила група небайдужих німців українського походження, і вже 15 років ці добрі люди допомогають нашим інвалідам. З-за кордону вони постачають лікарняні ліжка, ортопедичні матраци, різноманітні пристосування для інвалідів та дітей із ДЦП.

 

 

Петро Чорний живе у містечку Люхов біля Гамбурга. Його батьки, уродженці Львівської області, були примусово вивезені до Німеччини під час Другої світової війни. Крім благодійної діяльності пан Петро відомий тим, що завжди радо приймає у себе волинян. У його будинку під час гастролей жили артисти народного ансамблю «Колос», група спортсменів-візочників організації «Інваспорт». Частими гостями у помешканні Петра Чорного бувають представники всесвітньо відомої корпорації «SKF», одне з підприємств якої розташоване поблизу Гамбурга. 

 

Telegram Channel