Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Торчинському історичному музею імені Григорія Гуртового — 60

Волинь-нова

Торчинському історичному музею імені Григорія Гуртового — 60

З нагоди цієї дати тут відбулася урочиста академія, на яку завітали директори й наукові співробітники з усіх музеїв області, представники влади, педагоги, учні Григорія Олександровича, школярі

Її учасники поклали квіти на могилу засновника й незмінного директора музею Григорія Гуртового, переглянули зворушливий біографічний фільм «Ратай історії».



А всі учасники академії отримали на згадку кольоровий буклет, з якого можна довідатися про найцікавіші експонати Торчинського історичного музею імені Григорія Гуртового.



І як заведено у таких випадках, невеличкий колектив закладу, очолюваний Олександром Мельником, отримав чимало подарунків і відзнак, серед яких Подяка голови облдержадміністрації, подяки селищного голови та голови Луцької райдержадміністрації й одностайна думка про те, що Торчинським музеєм може гордитися не лише Волинь, а й Україна.


Святкового настрою присутнім додав виступ учнів «Садівської козацької республіки». Їхня емоційна патріотична композиція нікого не залишила байдужим.


Неабиякий інтерес викликала й музейна акція, приурочена до ювілею, «Збережемо історію разом», завдяки якій фонди поповнилися новими цікавими експонатами. Учасники цієї акції, як і іншої — «Селфі з улюбленим експонатом», були відзначені музейними грамотами. А всі учасники академії отримали на згадку кольоровий буклет, з якого можна довідатися про найцікавіші експонати Торчинського історичного музею імені Григорія Гуртового.


На фото: справу Григорія Гуртового гідно продовжив Олександр Мельник.

Telegram Channel