Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Інтерпол відмовився арештовувати Яценюка за 30 «вбивств» у Чечні

Клопотання Російської Федерації в Інтерпол про арешт Арсенія Яценюка є повним абсурдом і спробою політично вмотивованого переслідування

Про це на сторінці в Facebook написав Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.



За три дні Арсенію пред'являють 30 убитих і 13 поранених!



"Із задоволенням і повагою констатую, що Інтерпол - як адекватна і солідна міжнародна правова організація - відповідно до свого протоколу взяла до уваги моє звернення і відмовила в безглуздому клопотанні РФ, - написав міністр. - Сподіваюся, що цей казус протверезить маргіналів, які обпилися водою "Єсентуки"! З іншого боку, впевнений, що складений фантазерами з російського слідчого комітету інформаційний привід ще раз приверне увагу міжнародної громадськості до факту незаконного арешту і застосування тортур у російських в'язницях до Микола Карпюка та Станіслава Клиха!".

Аваков також нагадав: «Запит РФ в Інтерпол дали на основі ордеру на арешт Яценюка, нібито виданий міським судом міста Єсентуки Ставропольського краю 3 березня 2017 року. Російські слідчі, як випливає з документа, підозрюють пана Яценюка в тому, що він (увага!) вогнем із автомата Калашникова вбив 30 і поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій в Грозному Чеченської республіки.

Ці події, нібито, мали місце під час участі Арсенія Яценюка в "збройній банді "Мрія", в складі якої він "брав участь в атаках на російських військовослужбовців" у Президентському дворі, на площі Хвилинка і на залізничній станції "Грозний" з 31 грудня 1994 по 2 січня 1995 року.

За три дні Арсенію пред'являють 30 убитих і 13 поранених!».

Telegram Channel