Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

На Херсонщині звели нову греблю. Вода в Крим піде тільки після його звільнення

Стару, як тільки анексували Крим, нашвидкуруч перекрили мішками. Натомість нова потужніша вже точно не прорветься. А при бажанні, вона зможе забезпечити полив землі не лише на Херсонщині, а й у Криму. Щоправда, як тільки той стане українським

Північнокримський канал збудували за радянських часів і він забезпечував поливом не лише Херсонщину, а й Крим. Воду півострів отримував аж до анексії, пише «Канал 24».


Поблизу прикордонного Каланчака відкрили нову греблю. На будівництво держава виділили 35 мільйонів гривень. І це вже остаточне "ні" окупованому Криму у питанні водопостачання. Гребля потужна і надійна.



На будівництво держава виділили 35 мільйонів гривень. І це вже остаточне "ні" окупованому Криму у питанні водопостачання. Гребля потужна і надійна.



Об’єкт дуже потрібний фермерам Херсонщини. Наразі вони використовують для поливу резервну греблю.


«Ми кожний рік її ремонтуємо. Щороку вкладаємо чималі гроші туди. На початку поливного сезону ми завжди боїмося, що дамба може не витримати і наш врожай просто засохне», – повідомив фермер Юрій Дудченко.


Теоретично, нова гребля може постачати воду Криму, але лише тоді, коли той стане українським. За інформацією чиновників, наразі окупант знищує систему поливу.


"Відбувається розбір каналу в Криму. Виймаються плити, розбирається 400 кілометрів каналу, який побудували ще наші предки. Що буде через 1 – 2 роки? Можливо, уже ніколи не буде можливості відновити його", – зазначив директор Департаменту АПК Херсонської ОДА Олександр Паливода.


Греблю на Херсонщині мають ввести в експлуатацію за кілька місяців. Проте для цього ще потрібно 12 мільйонів гривень на завершення робіт.

Telegram Channel