Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

На Горохівщині викопали… людські останки у великій кількості

Орючи поле неподалік села Наталина Горохівського району, механізатор ТОВ «Волинь Агро» раптом зупинив агрегат, бо у землі помітив багато кісток

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Про знахідку агроном Віктор Киричук відразу ж повідомив Колодеженського сільського голову Тетяну Марчук, а Тетяна Володимирівна зателефонувала у відповідні інстанції, щоб після досліджень спеціалістів по-християнськи перепоховати чи то наших солдатів, чи їх ворогів, чи хто б це не був…



Очевидно, що на цьому місці покоїлися, як у братській могилі, тіла декількох людей.



У неї дізналася, що місце з останками, яке розкинулося квадратом 3х3 метри,  відразу ж позначили саморобною загорожею. З кількості останків видно, що той клаптик землі став місцем поховання чи раптової смерті декількох людей. У селі міркують, що у роки Другої світової війни неподалік Наталина і Колодежого теж були бої, окопи, які із землею рівняли урагани снарядів.


Подібний випадок стався днями і в селі Угринів. На сільському кладовищі одна з родин хоронила покійника біля могили родича, але копнувши землю, копачі на глибині приблизно 40 см наткнулися на 6 людських черепів та інші останки.


– Всі кісточки дуже акуратно вибрали і склали в куточку копаної могили. Було очевидно, що на цьому місці покоїлися, як у братській могилі,  тіла декількох людей, – розповів настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Угринів отець Миколай Сегет.


Зі слів Колодеженського сільського голови Тетяни Марчук, у селі працюють археологи, що мають визначити, які роки та події нагадали про себе живим викопаними останками.

Telegram Channel