Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ЗАБОРГУВАВ ЗАРПЛАТУ — ВІДПОВІДАЙ ЗА ЗАКОНОМ

Шахта №9 “Нововолинська” протягом останнього місяця повністю виплатила заборгованість із заробітної плати своїм працівникам...

Шахта №9 “Нововолинська” протягом останнього місяця повністю виплатила заборгованість із заробітної плати своїм працівникам.
Суттєво її зменшили — з 1 млн. 770 тисяч гривень до 406,4 тисячі на першому вугільному підприємстві, більш як удвічі — на шахтах № 5 та “Бужанській”. Проте загальна сума боргу гірникам, який накопичувався роками, залишається ще досить великою — 1 млн. 179,9 тисячі гривень. Окрім відокремлених структурних підрозділів ДП “Волиньвугілля”, найбільшими боржниками з виплати заробітку у Нововолинську залишаються ВАТ “Оснастка”, Нововолинське шахтобудівельне управління та ДП “Нововолинський ремонтно-механічний завод”. З керівниками названих, а також інших підприємств-боржників велась принципова розмова на черговій нараді у прокуратурі міста за участю першого заступника міського голови Володимира Рожелюка. Як зазначив прокурор Нововолинська Олександр Сліпчук, серед причин, які призвели до боргів із зарплати, — як об’єктивні, так і суб’єктивні. А тому вже нинішнього року за фактами невиплати заробітку проти керівників порушено шість кримінальних справ, дві з яких вже розглянуті в суді, особи визнані винними. Практика по цих справах показала, що борги гасять і до пред’явлення обвинувачення, і в ході розгляду матеріалів у прокуратурі та суді.
Алла ЛІСОВА.
Telegram Channel