Курси НБУ $ 39.57 € 42.16

Звернення волинських рятувальників до громади

Підрозділи Управління ДСНС України в області на період травневих свят переведені у посилений режим несення служби

Шановні громадяни!


 Байдужість та безвідповідальність любителів відпочинку на природі нерідко призводить до лісових пожеж, які завдають значної шкоди лісу та довкіллю загалом. Подібні дії призводять до забруднення навколишнього середовища, а вогонь може перекинутись на лісосмуги та присадибні території. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, які росли десятками років, а про збитки годі й казати – лік може йти на мільйони. Величезної шкоди пожежі завдають фауні – гинуть птахи та звірі.



Не розводьте багаття у лісі, окрім призначених для вогнищ місць і не засмічуйте місце відпочинку.



 У зв’язку з цим, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертає увагу громадян на необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку в лісових масивах.


Щоб уникнути лісових пожеж, дотримуйтесь наступних правил:


 - не розводьте багаття у лісі, окрім призначених для вогнищ місць;


- не засмічуйте місце відпочинку;


- обгороджуйте та розчищайте місце розпалення багаття;


- не розводьте відкритий вогонь поруч із сухою рослинністю та господарчими будівлями;


- не розкидайте недопалки та сірники на суху лісову підстилку;


- стежте, щоб діти не бавилися з вогнем;


- не створюйте смітники в лісі та на прилеглих землях, тим більше, не підпалюйте їх;



  • - приберіть місце погашеного вогнища, переконайтесь, що горіння відсутнє.



  • Приберіть місце погашеного вогнища, переконайтесь, що горіння відсутнє.





 Не зайвим буде нагадати, що відповідно до законодавства, правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають у лісі. А порушення вимог пожежної небезпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.


 Підрозділи Управління ДСНС України у Волинській області на період травневих свят переведені у посилений режим несення служби. Для забезпечення оперативного реагування на можливі пожежі в екосистемах та в населених пунктах області у пожежно-рятувальних підрозділах служби «101» щоденно буде нести службу 146 чоловік особового складу та 48 одиниць техніки, а на випадок ускладнення пожежної і техногенної обстановки та виникнення надзвичайних ситуацій в резерві перебуватиме ще 133 чоловіки особового складу та 51 одиниця техніку.


В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером «101»! – закликає офіційний сайт У ДСНС України у Волинській області.

Telegram Channel