Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
На Горохівщині на футбол прийшло усе село

Волинь-нова

На Горохівщині на футбол прийшло усе село

У Журавниках народилася ще одна гарна традиція – не повсякденно, а урочисто, не командно, а громадою і з музикою відкривати на місцевому стадіоні спортивний сезон!

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Хто став ініціатором цього сільського дійства у селі, яке чи не кожного року презентує свою життєрадісну вдачу різноманітними  творчими заходами? Розмову про чергове спортивне свято перед початком сесії Журавниківської сільської ради наприкінці квітня розпочали між собою директор будинку культури села Журавники Надія Довгайчук і вчитель місцевої школи Андрій Галущак. Тоді й прикрасили власними ідеями грядущі спортивні баталії у рідному населеному пункті.



Цей перший матч довго очікуваного сезону закінчився чудовим рахунком – 1:1, дружелюбністю якого втішалися два села.



Як і задумали, святкове дійство організували зі згоди місцевої футбольної команди, з благословення Журавниківського сільського голови Віталія Сойка і депутатського корпусу та підтримки всерозуміючих меценатів.


– Прийшла додому до Карапета Асатуряна запросити цього поважного  у селі господаря, депутата районної ради на сільський футбол, а він ще й дав 500 гривень і попросив передати їх команді, аби «купила собі щось потрібне і знала, що в неї завжди є щирий вболівальник», – цитувала з вдячністю слова мецената всіх сільських справ Надія Довгайчук. І додала, що ці кошти футболісти вирішили потратити на придбання рукавиць для воротаря.


Свою віру в успіхи рідної команди красномовно засвідчив земляк-журавниківець Руслан Михальчук, який сьогодні мешкає у місті Луцьку: затятий уболівальник команди «Журавники», її колишній і нинішній  гравець із побажаннями перемог спонсорував футболістам 1000 гривень.


Перший цьогорічний матч на стадіоні в селі Журавниках, вперше оздобленому гучними музичними вітаннями і святковими почуттями сільських депутатів-активістів, розпочався з бадьорих побажань Журавниківського сільського голови Віталія Сойка, організатора Андрія Галущака та емоційних закликів усіх уболівальників команд  ФК «Журавники» і «Націонал» (Новосілки). Зі слів удячної за емоції Надії Довгайчук, честь журавниківської збірної футболу цього дня гідно відстояли футболісти Олександр Сасовець, Олексій Цимбала (капітан команди), Сергій Здрок, Андрій Якобчук, Юрій Буйміструк, Михайло Якубчук, Юрій Колодинський, Петро Буймиструк, Максим Герасимець, Артур Шевчук, Валентин Литвин, на заміну яким виходили Олег Галущак, Віталій Білик, Дмитро Хавець, Іван Мунтян, Володимир Якубчук.


Цей перший матч довго очікуваного сезону закінчився чудовим рахунком – 1:1, дружелюбністю якого втішалися два села.


На знімку: Команда ФК «Журавники».


Фото Марії МУНТЯН.

Telegram Channel