Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Любомльському районі Волині створено першу об’єднану територіальну громаду

Вчора 30 квітня відбулися вибори у Вишнівській ОТГ до складу якої ввійшло шість сільських рад

Сергій БОЯРЧУК


Отож жителі обирали депутатів, котрі представлятимуть їх інтереси в об’єднаній громаді. В середньому на 26 мандатів претендувало більше ста кандидатів. Найдовшими були бюлетені у Вишневі, де в окремих округах на одне місце було сім претендентів.




Переможцем виборчих перегонів став чинний Вишнівський голова Віктор Сущик, котрого підтримав 2161 виборець.



Очільника ОТГ вибирали із чотирьох кандидатів, троє з яких чинні сільські голови. Ще одна претендентка на цю посаду жителька Маневич, навіщо висувалася та на що розраховувала залишилося не зрозуміло. Зрештою за неї проголосувало 14 виборців і можна припустити, що це навіть не всі члени родини.


Що стосується переможця виборчих перегонів то ним став із чималим відривом чинний Вишнівський голова Віктор Сущик, котрого підтримав 2161 виборець. За кандидата від БПП «Солідарність» Олександра Зінчука проголосувала 861 особа, Богдана Зосимчука від «Свободи» підтримали 370 виборців.


За попередніми даними більшість у депутатському корпусі отримали представники «УКРОПу» - 11. «Батьківщину» представлятимуть 8 депутатів, 2 - «Свободу», по одному «Самопоміч» та «Солідарність», решта самовисуванці.


 

Telegram Channel