Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

СТАРОВИННІ ІКОНИ ОЦІНЯТЬ ЕКСПЕРТИ

Працівники міжнародного автопереходу «Устилуг» Ягодинської митниці припинили спробу незаконного вивозу з України двох старовинних ікон.

Працівники міжнародного автопереходу «Устилуг» Ягодинської митниці припинили спробу незаконного вивозу з України двох старовинних ікон.
— Житель міста Житомира приховав незадекларовані предмети старовини у барсетці, яку тримав в руках, — розповідає старший інспектор по зв’язках з громадськістю та ЗМІ Ягодинської митниці Світлана Федонюк. — Інспектор митниці побачив ікони, коли чоловік пред’явив для перерахунку задекларовану валюту. Під час складання протоколу порушник митних правил пояснив, що начебто придбав їх на антикварному ринку за 250 гривень з метою перепродажу в Німеччині. Перед від’їздом житомирянин нібито консультувався у фахівців, і ті не побачили в культових предметах нічого цінного.
Яка насправді історико-культурна цінність ікон на дерев’яній основі, встановлять експерти Волинського краєзнавчого музею.
А на міжнародному автопереході «Ягодин» вилучено дві старовинні картини релігійного змісту, які громадянин Польщі намагався незаконно вивезти з України. Предмети старовини були загорнуті у покривало і приховані в багажнику автомобіля «Форд» серед особистих речей. Картини із зображенням трьох ангелів та трьох апостолів, у дерев’яному обрамленні мають очевидні ознаки пошкодження і потребують реставрації. Їх передано на експертизу.
Telegram Channel