Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ПОМІДОРИ ДОЗРІВАЮТЬ У ПРИМІЩЕННІ

Похолодало, а на кущах помідорів ще чимало зелених плодів...

Похолодало, а на кущах помідорів ще чимало зелених плодів. Вони навряд чи достигнуть до перших осінніх заморозків. Але не варто сумувати з цього приводу, адже помідори мають здатність достигати в приміщенні. Тож відберіть великі й середні здорові плоди з плодоніжкою, занесіть їх в приміщення. Заповніть ними ящики у два-три шари, перекладіть стружкою або газетним папером. Ящики можна поставити у парники чи теплиці. Якщо помідорів небагато, то можна зберігати у кімнаті.
Ящики накрийте тканиною або поставте у темному приміщенні. Тоді зменшаться втрати плодів, вони менше гнитимуть і матимуть природний колір та смак.
Достигання триватиме в середньому 30—40 днів. Спершу почервоніють найбільші плоди, а вже потім — решта. Цей процес можна прискорити, якщо покласти в кожен ящик декілька стиглих помідорів. Вони виділяють газ етилен, який сприяє достиганню.
Помідори можуть достигати і на стеблах, висмикнутих із грунту. Їх треба підвісити коренями догори у теплиці чи на веранді. Вологість повітря має бути високою.
Плоди достигають і якщо викопаєте кущики з грунту і складете їх в ящики, розмістивши у парниках, теплицях або на веранді. Рослини кожних сім-десять днів слід поливати.
Telegram Channel