Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ЛАСУВАТИМЕМО ВЗИМКУ

— Хочу поділитися рецептами моїх улюблених консервованих салатів. Вони подобаються і сім’ї, і знайомим...

— Хочу поділитися рецептами моїх улюблених консервованих салатів. Вони подобаються і сім’ї, і знайомим, — пише до редакції Галина Гнатюк з Ворончина Рожищенського району.
А ось лучанка Світлана Кушнірук надіслала на конкурс кілька рецептів варення.


САЛАТ «МІШАНКА»
Для нього потрібно: 4 кілограми огірків, 8 цибулин і стільки ж морквин, 8 ложок цукру та 4 ложки солі, по столовій ложці олії і оцту.
Огірки та цибулю ріжемо дольками, моркву тремо на крупну тертку. Додаємо до маси цукор, сіль, олію та оцет і варимо 40 хвилин. Гарячим салат закладаємо у стерилізовані банки і закатуємо.

«ОСІННІЙ»
Є чимало рецептів приготування цього салату. Ось один з них: 3 кг капусти, по 1 кг моркви, цибулі, болгарського перцю, 2 кг помідорів. Готуємо маринад: 100 оцту, 0,5 л олії, сіль — за смаком.
Капусту шаткуємо, решту овочів дрібно ріжемо, а моркву тремо на тертці. Додаємо маринад і варимо в каструлі 40 хвилин. Гарячу масу накладаємо у стерилізовані банки і закатуємо.

ВАРЕННЯ ІЗ ЗЕЛЕНИХ ПОМІДОРІВ
Тверді плоди обчищають від шкірочки, розрізають на чотири частини і видаляють насіння. Готують сироп із розрахунку 1,5 кг цукру на 1 кг помідорів і варять на помірному вогні близько години. Наприкінці додають чайну ложку лимонної кислоти. Варення набирає бурштиново-зеленуватого кольору, дуже смачне.

СЛИВОВЕ ПОВИДЛО БЕЗ ЦУКРУ
10 кг солодких слив сортують, видаляють червиві, миють і дають стекти воді, ріжуть на половинки та кладу у миску. Тоді вливають склянку води і варять на помірному вогні, постійно помішуючи до готовності. Розфасовувати повидло треба гарячим у сухі підігріті банки. Банку заповнюють на 2 см нижче верха горловини, швидко закатують і охолоджують.

ЖУРАВЛИНА З ЯБЛУКАМИ
Промиті ягоди витримати 5 хвилин в киплячій воді, потім воду злити, ягоди залити киплячим сиропом (на 1 кг ягід — 1,5 кг цукру, кілька склянок води) і варити до готовності.
Для кращого смаку до журавлини можна додати яблука (на 1 кг журавлини 1 кг яблук). Яблуки почистити, порізати дольками, проварити у воді, щоб розм’якли, тоді разом із журавлиною покласти у сироп і довести до кипіння.
Telegram Channel