Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

У НОВОВОЛИНСЬКУ ВІДКРИВСЯ МИТНИЙ ПОСТ

На Ягодинській митниці акредитовано 150 суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності, більше сімдесяти відсотків з яких працюють у режимі території пріоритетного розвитку з пільговим режимом інвестиційної діяльності...

На Ягодинській митниці акредитовано 150 суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності, більше сімдесяти відсотків з яких працюють у режимі території пріоритетного розвитку з пільговим режимом інвестиційної діяльності. Із 35 тих, хто оформляє відповідні документи перед перетином кордону у місяць,— двадцять чотири — з шахтарського міста, котрі працюють з іноземними інвесторами або отримують імпортне обладнання і сировину, експортують власну продукцію за кордон. Саме вони сплачують щомісячно до державного бюджету у цьому зв’язку близько двох мільйонів гривень. Тому створення митного поста у Нововолинську було просто необхідним.
Минулої п’ятниці в урочистій обстановці його було відкрито. Працюватимуть тут відділи контролю і статистики, тарифів митної вартості і номенклатури, контролю за доставкою вантажів, платежів. Обслуговуватимуть клієнтів з Нововолинська та Іваничівського району — суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності — п’ять інспекторів. Поруч для зручності — представництво торгово-промислової палати, консалтинговий центр “Брокер”, з часом працюватиме ветеринарна служба і облаштується станція супутникового зв’язку.
— Нарешті здійснилось те, про що говорилось протягом останніх років. Це, безумовно, принесе велику користь місту, адже створить велику зручність інвесторам, які працюють на економіку нашого міста, — сказав на відкритті нововолинський міський голова Віктор Сапожніков. Він вручив ключі від приміщення, де працюватимуть митники, начальнику вантажного відділу Ягодинської митниці Євгену Королю. Митники подякували міській владі, яка оперативно вирішила всі організаційні моменти. Представники найкрупніших у Нововолинську фірм —”БРВ-Україна”, швейна фабрика, олійно-жировий комбінат — піднесли новоселам подарунки. До речі, митний пост розмістився в одному з приміщень ВАТ “Оснастка” і з учорашнього дня його працівники вже приступили до виконання своїх обов’язків.
Алла ЛІСОВА.
Telegram Channel