Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

Опубліковано рейтинг найбільш здорових країн у світі

Україна не увійшла навіть у 50 найздоровіших держав

Опублікований рейтинг Bloomberg Global Health Index, що визначає найбільш здорову країну в світі. П'ятірку найбільш здорових країн очолили Італія, Ісландія, Швейцарія, Сінгапур і Австралія. При цьому Україна не увійшла навіть в топ-50 здорових країн світу, як і Росія з Білоруссю. Польща – на 39-й сходинці.



В Італії у новонародженого є найбільше шансів дожити до 80 років



 


У аналітиці Bloomberg зазначається, що в Італії у новонародженого є найбільше шансів дожити до 80 років. Тут, згідно з новими даними, легше і найімовірніше дожити до глибокої старості, пише «НВ».


При складанні рейтингу експерти ґрунтувалися на різноманітних даних про 163 країнах світу і враховували такі показники, як тривалість життя, причини смерті та різні загрози для здоров'я, включаючи високий тиск, ожиріння, неправильне харчування і дефіцит чистої води.


«Незважаючи на те, що Італія належить до числа найбільш розвинених країн, рівень безробіття серед молоді в Італії в даний момент досяг 38,8%, і він один із найвищих у Європі. Тим не менш, італійці знаходяться в кращій формі, ніж американці, канадці та британці, які страждають від підвищеного кров'яного тиску і холестерину і демонструють погіршення їх психічного здоров'я», - наголошується в доповіді.


Лідируючу позицію Італії в рейтингу найздоровіших країн у світі експерти пов'язують з надлишком лікарів в країні, а також з дієтою, багатою овочами, оливковою олією, і доступом до свіжої продукції, фруктів, пісного м'яса та риби.


Рейтинг топ-10 найздоровіших країн виглядає наступним чином:


1 Італія 2 Ісландія 3 Швейцарія 4 Сінгапур 5 Австралія 6 Іспанія 7 Японія 8 Швеція 9 Ізраїль10  Люксембург

Telegram Channel