Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Петро Порошенко назвав Валерія Діброву своїм добрим другом

Волинь-нова

Петро Порошенко назвав Валерія Діброву своїм добрим другом

Про це глава держави сказав, відкриваючи вчора в селі П’ятидні Володимир­Волинського району, що за кілька кілометрів від Євросоюзу, насіннєвий завод міжнародного зразка

Алла ЛІСОВА

 

Його запустив у роботу особисто Президент України, який учора побував з візитом на Волині. Це перший приїзд глави держави на терени краю від часу обрання на посаду. Спочатку Петро Порошенко відвідав міжнародний пункт пропуску «Ягодин», ознайомився з роботою волинських митників та прикордонників. Лейтмотив його візиту — впровадження безвізового режиму для громадян України. Цю тему він розвинув у селі П’ятидні Володимир­Волинського району, куди прилетів гвинтокрилом у супроводі голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика. Там на них уже чекали керівники районів області, голови сільгосппідприємств краю.

 

 

 

« На устаткуванні найвищої європейської якості завод здатний забезпечити виготовлення 10 тонн насіння пшениці, сої, гороху за годину.»

 

 

Петро Порошенко подякував волинянам за теплий прийом і ще раз підкреслив історичне значення безвізового режиму. Цю подію він назвав символом того, що ми остаточно відійшли від радянсько­російської імперії. Президент зазначив, що йому приємно звітувати про виконання однієї з найважливіших своїх передвиборних обіцянок. Зупинившись на практичному значенні безвізу для українців, наголосив на необхідності зробити його реалізацію максимально зручною і комфортною. З цією метою провів у стінах облдержадміністрації нараду, в якій взяли участь міністри закордонних справ та фінансів, керівники державних прикордонної, міграційної та митної служб.
Говорячи про важливий історичний вибір та перші результати на європейському шляху, Петро Порошенко зазначив важливу роль аграрного сектора. Власне, перебуваючи на теренах добре відомого на Волині ТОВ «П’ятидні», Президент наголосив на тому, що аграрний комплекс — це опора економіки України, що забезпечує міць держави. Адже сьогодні 12% ВВП виробляє саме сільське господарство. Назвавши керівника товариства, депутата обласної ради Валерія Діброву своїм добрим другом, глава держави скористався запрошенням запустити у дію сучасний насіннєвий завод.
Петро Порошенко назвав початок роботи агрономічно­інженерного комплексу подією не лише для сільгосппідприємства, а й для усієї Волині. На устаткуванні найвищої європейської якості завод здатний забезпечити виготовлення 10 тонн насіння пшениці, сої, гороху за годину. А це — запорука суттєвого збільшення врожайності, а відтак — зростання прибутків сільгосппідприємств. До речі, п’ятиднівський насіннєвий завод — один із найпотужніших в Україні. Інвестиції в його будівництво становлять близько 1,5 млн євро.
Петро Порошенко на майданчику перед підприємством сфотографувався з усіма присутніми і ще раз подякував волинянам за гостинність та працю. 

 

 

 

 

 

«Це не прийнятно, коли в «Ягодині» стоїть 160 машин»

 

 

У Луцьку на великій нараді за участю Президента, прикордонників, митників, поліції та місцевої влади обговорювали, як після отримання безвізового режиму з ЄС зробити перетин кордону максимально зручним

 

 

Василь РОГУЦЬКИЙ

 

 

Петро Порошенко наголосив, що черг на кордоні не повинно бути, або вони мають бути мінімальними. Він назвав неприйнятною ситуацію, коли застав учора в пункті пропуску «Ягодин» 160 машин. За словами глави держави, 70 відсотків осіб, які перетинають кордон, — так звані човники, а більшість авто — на іноземній реєстрації. «Чесні громадяни і підприємці мають швидко перетинати кордон», — підкреслив Президент.
Очікується, що після 11 червня, коли запрацює «безвіз», потік тих, хто їде в Європу, зросте на 40 відсотків. Відтак усі пункти пропуску повинні бути забезпечені пристроями автоматичного зчитування біометричної інформації. Зараз 3,5 млн українців мають біометричні паспорти, і щодоби їхня кількість зростає на 19–20 тисяч. Порошенко також сказав, що створенння комфортних умов на кордоні — від туалетів і до медичної допомоги — вимагатиме від місцевої влади. Він ще раз нагадав слова Миколи Хвильового «Геть від Москви!» І додав: «Україна назавжди покидає російську імперію і повертається в європейську сім’ю народів. І від нас із вами залежить, щоб кожен це відчув». 

 

 

 

 

 

А герой-­поліцейський не знав, що сьогодні йому тиснутиме руку сам Президент

 

 

Олег КРИШТОФ

 

 

В обласному центрі Волині глава держави також зустрівся з учасником АТО Сергієм Торчинським, який представлятиме нашу країну на міжнародних змаганнях для поранених військових «Ігри нескорених» у Канаді. Лучанин зайняв друге місце у змаганнях із поштовху ядра у національному відборі турніру. Сергій працює інспектором патрульної поліції в обласному центрі.
Про свій шлях на війні волинянин каже, що йому пощастило, бо отримав нескладне поранення шиї. Більше захоплюється товаришами по команді, які реабілітувались після набагато серйозніших ушкоджень. Про зустріч із Пет­ром Порошенком Сергій Торчинський дізнався за день до візиту, і це стало для нього абсолютною несподіванкою. Президент зустрівся з ветераном АТО під стінами облдержадміністрації. Він наголосив, що на таких, як Сергій, трималася у 2014­му наша оборона.

 

 

 

 

Telegram Channel