Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Трійцю лучани знову задихалися від смороду

Волинь-нова

На Трійцю лучани знову задихалися від смороду

Щоб народ надто сильно не святкував Трійцю, по місту знову пустили сморід лайна. Принаймні, Львівська "радіє" святу

Так у "Фейсбуці" написав луцький активіст і військовослужбовець Сергій Шараєвський.


Піднята проблема вивкликала обговорення серед користувачів соцмереж. " Я розумію, що зараз будь-яку проблему зафарбовують у політичні кольори. Але смерділо і при Романюку, смердить і при Поліщуку. Але дійсно, смердіти стало гірше і відповіді, звідки саме, остаточно ніхто не знає", - продовжує Шараєвський. А користувач Сергій Гарбарчук зазаначає, що "В Гіркій Полонці, 500м перед в’їздом, дихати неможливо, і цей аромат час від часу по всьому місту з'являється". "ДПЗ приєднується до "святкування" і інгаляцій, - написав Олексій Кушнєр, неприємний запах стояв і в районі Кічкарівки.


Тим часом депутат  обласної ради В’ячеслав Рубльов вимагає, щоб екологічні служби вивчили, як впливають викиди підприємства «БІО ПЕК», розташованого на території Гнідавського цукрового заводу, на здоров’я лучан, та ознайомилии мешканців міста з результатами дослідження до 10 червня. Про це він заявив під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, повідомляє сайт УКРОП



Поля фільтрації смердітимуть ще років два-три, адже упродовж чотирьох місяців, поки працював біоетанольний завод, на них скидали по 500 куб. м мелясної барди на день, яка змішувалася з фекальними відходами, що їх виливали туди кільканадцять років до цієї ситуації.



«Екологічні служби не знали, що на території міста відкриється біоетанольне виробництво? Не знали, що будуть викиди в атмосферу та реакція між відходами й фекаліями на полях фільтрації? А зараз ви звинувачуєте органи місцевого самоврядування», – обурюється  Рубльов.


На думку депутата Луцької міської ради з фракції УКРОП Бориса Смаля, якби були проведені відповідні хімічні дослідження до запуску заводу, такого смороду в місті не було б. За словами обранця громади, закриття підприємства й відведення фекальної каналізації з фільтраційних полів ситуацію зі смородом не вирішить.


«Поля фільтрації смердітимуть ще років два-три, адже упродовж чотирьох місяців, поки працював біоетанольний завод, на них скидали по 500 куб. м мелясної барди на день, яка змішувалася з фекальними відходами, що їх виливали туди кільканадцять років до цієї ситуації. Це бридке бродіння нікуди не дівається й перетікає з однієї канави в іншу. Тому потрібно чистити ці поля», – переконаний Борис Смаль.


Зазначимо, що для відведення каналізації потрібно три місяці на підготовку документів та проведення всіх необхідних тендерів. А якби органи контролю працювали належним чином, цієї ситуації можна було б уникнути, переконані в УКРОПі.


 

Telegram Channel