Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

НАРОДНІ ДЕПУТАТИ СТАЛИ НА ЗАХИСТ ГАЗЕТИ ‘ВОЛИНЬ’

Учора про нашу газету говорили з трибуни Верховної Ради...

Учора народний депутат Сергій Шевчук від імені групи депутатів звернувся з трибуни Верховної Ради із депутатським запитом до голови Партії регіонів Віктора Януковича. Сергій Шевчук, зокрема, сказав:
- Як відомо, в Україні існує понад 100 політичних партій, і кожна з них, особливо їх лідери, прагнуть до успіхів та перемог. Більшість із них використовують політично коректні методи боротьби, більшість, але не всі. Депутатам Верховної Ради від Волині стало відомо про намагання обласного осередку Партії регіонів припинити випуск обласної газети "Волинь".
Ми не знаємо, чи здійснювалося подібне з вашого дозволу чи з вашого наказу, чи ні. Але дозвольте повідомити вам, шановний Вікторе Федоровичу, що газета "Волинь" вийшла першим числом 65 років тому після польської окупації нашого краю, що всі наступні роки це була головна газета області.
Жителі області цінують газету і колектив редакції газети "Волинь" за принциповість, за прагнення примножувати добро і спокій у багатонаціональному Волинському краї. Волинь межує із Республікою Польща і Білоруссю, і волиняни можуть порівнювати і рівень життя, і ступінь демократії. І першим кроком поступу сусідів-поляків була свобода слова, була вільність і відповідальність ЗМІ, що формували і відповідальність влади. Прикро, що заступник керівника обласного осередку Партії регіонів, колишній міліціонер, ініціював судовий процес проти преси.
Зупиніть, шановний голово Партії регіонів, дії своїх підлеглих. Прошу цей виступ розуміти як депутатський запит від народних депутатів України Жулинського, Бондарчука, Слабенка, Кирильчука та Шевчука.
Telegram Channel