Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

НАЙТОЧНІШИЙ АТОМНИЙ ГОДИННИК

Колектив фізиків з На­ціонального інституту стандартів і технологій, що розташований в американському місті Болдері, створив атомний годинник, котрий йде з фантастичною точністю...

Колектив фізиків з На­ціонального інституту стандартів і технологій, що розташований в американському місті Болдері, створив атомний годинник, котрий йде з фантастичною точністю. Похибка цього годинника, за розрахунками вчених, має становити лише одну секунду протягом ста мільйонів років.

В ОДНІЙ КРАЇНІ ОДИНАДЦЯТЬ ДЕРЖАВНИХ МОВ
У Південно-Африканській Республіці одинадцять державних мов: африканська, англійська, ндебеле, північна, сото, свазі, тсонга, тсвана, венда, хоса, зулуська. Чисельність населення країни — 48840 тисяч. Але переважна більшість людей розуміє один одного.

ВЕСІЛЛЯ СЕРЕД АКУЛ
Дев’ятнадцять живих акул стали свідками на весіллі італійців Мауріціо і Даніели. Сорокарічний жених і тридцятиоднорічна наречена в аквалангах, на які були надя­гнуті весільні костюми, спустилися в акваріум містечка Каттоліка, де постійно проживає два десятки хижаків.
Наречена тримала в руках букет квітів. Обоє сиділи у залізній клітці. Мер міста був на суші, вимовив необхідні слова й зареєстрував новостворену сім’ю.

ГАРБУЗ ЗАВАЖИВ ПІВТОННИ
Найбільший у світі гарбуз виростили у США. Його вага 558 кілограмів. Незвичайний овоч виріс на городі 55-річного фермера Джоєла Голланда.
Щоб привезти це диво на сільськогосподарську виставку у Каліфорнію, йому знадобилася невелика вантажівка. За свій шедевр фермер отримав понад шість тисяч доларів винагороди.
Telegram Channel