Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ПОЛЬСЬКІ ІНВЕСТОРИ У НОВОВОЛИНСЬКУ

Шахтарський Нововолинськ шостий рік “йде” з плюсом по приросту промислової продукції, виробляючи її більше, ніж Володимир-Волинський і Ковель разом взяті...

Шахтарський Нововолинськ шостий рік “йде” з плюсом по приросту промислової продукції, виробляючи її більше, ніж Володимир-Волинський і Ковель разом взяті.
І це завдяки тому, що в місто після отримання статусу зони пріоритетного розвитку з пільговим режимом інвестиційної діяльності прийшли закордонні інвестори. І серед них найбільше — з Польщі.
Цими днями в сесійній залі міської ради відбулось підписання партнерської угоди про співпрацю ще з одним, п’ятим за рахунком, населеним пунктом найближчих сусідів з-за Бугу — гміною Ярачево Познаньського воєводства і Нововолинськом. Цю почесну місію виконали війт гміни Даріуш Стругала та нововолинський міський голова Віктор Сапожніков. Гості, серед яких був Марек Томашевський, який співпрацює на ринку чаю як у Нововолинську, так і в Ярачево, і через якого налагодився даний контакт, ознайомились з підприємствами міста, було обговорено ряд питань з його керівниками. Серед видів співпраці пріоритетним має стати екологічний напрямок.
Міський голова Віктор Сапожніков покладає на підписання договору великі надії, сподіваючись на залучення у місто нових інвестицій. А вони потрібні, в першу чергу, для впровадження новітніх сучасних технологій при будівництві очисних споруд селища Жовтневого, їх реконструкції у Нововолинську, а також спорудження полігону твердих побутових відходів, яке вже розпочалось.
Алла ЛІСОВА.
Telegram Channel