Курси НБУ $ 41.23 € 48.50
Хрустка, духмяна, ситна

Волинь-нова

Хрустка, духмяна, ситна

Піца — традиційна італійська національна страва — пройшла шлях від їжі бідняків до королівського наїдку і нині стала популярною на всіх континентах. Однак, щоб поласувати нею, зовсім не обов’язково йти в піцерію. Приготувати цей смаколик самостійно не так і складно. Головне — зробити правильне тісто, а начинку можна обрати будь-яку — від найпростіших до найвибагливіших, створюючи найнеочікуваніші поєднання. Крім того, готуючи вдома, ви покладете в піцу продукти, в якості та свіжості яких упевнені. Це дуже просто, економно та зручно!

Тісто для піци
Інгредієнти: 400 г борошна, 250 мл води, 20 г свіжих дріжджів, 2 ст. л. оливкової олії, 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі.
Приготування. З такої кількості тіста вийде 2 великі піци діаметром 30–33 см. Дріжджі покришити у велику посудину, посипати цукром і залишити на 5 хвилин, щоб вони розпустились, потім перетерти їх ложкою. Влити теплу (приблизно 35°С) воду і сіль, перемішати. Потім додати приблизно 200 г просіяного борошна, вимішати ложкою. Влити оливкову олію, висипати решту борошна і замісити м’яке еластичне тісто. Оскільки борошно буває різне, то орієнтуватися слід не лише на кількість борошна в рецепті, а й на консистенцію тіста. Тому решту борошна додавайте поступово. Поверхню тіста змастити олією, посудину накрити чистим рушничком і поставити в тепле місце, щоб тісто підійшло, через годину обім’яти його і можна готувати піцу.
«Маргарита»
Це традиційна начинка, з якою була приготовлена перша піца. До неї входять сир моцарелла, базилік та помідори.


М’ясна
Ця начинка — для справжніх чоловіків! Балик, шинка, гриби (смажені чи мариновані), помідори, маслини, сир. Найкраще використовувати декілька видів м’яса та ковбас для більш насиченого смаку.


Сирна
Ця піца складається з декількох видів сирів (найчастіше — чотирьох). Просто змастіть основу томатною пастою та покладіть сири з яскраво вираженим смаком. Доповнити таку піцу можна помідорами.


«Болоньєзе»
Як начинка для такої піци використовується соус із однойменною назвою. Щоб його приготувати, потрібно потушкувати фарш із помідорами, вином та спеціями. Потім готовий соус викласти на основу для піци, посипати тертим сиром та запекти.


До речі. До кожної піци необхідний соус. Звичайно, можна використати магазинний кетчуп чи томатну пасту. Але краще зробити домашній кетчуп чи приготувати томатний соус із кінзою та перцем самостійно. Такі соуси підійдуть не лише для піци, крім того, вони смачні і не містять консервантів.


 

Telegram Channel