Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

У Любешівському районі може утворитись одна з найбільших в Україні територіальних громад

Її населення становитиме 25 тисяч осіб і може охоплювати майже весь район

Але є п’ять сільських рад, котрі не виявили бажання долучитися до цієї ОТГ.
Наразі добровільно вирішили об’єднатися в ОТГ із центром у смт Любешів населені пункти Зарудчівської, Березичівської, Деревківської, Бихівської, Бірківської, Великокурінської, Судченської, Любешівськоволянської, Седлищенської, Цирської, Гірківської, Залізницької, Ветлівської, Хоцунської територіальних громад.



Це не відповідає перспективному плану Волинської області, відповідно до якого на території Любешівського району мало бути утворено дві ОТГ.



  Це не відповідає перспективному плану Волинської області, відповідно до якого на території Любешівського району мало бути утворено дві ОТГ. Тож клопотання про внесення змін до вищезгаданого плану подав до облдержадміністрації селищний голова Василь Корець. І коли, у разі погодження, на Любешівщині може бути створена потужна об’єднана територіальна громада, то доля населених пунктів Люб’язівської, Дольської, Малоглушанської, Великоглушанської та Щитинської сільських рад донині невідома. А перспектива – не з найкращих. 
Так, після створення ОТГ, за словами голови райради Петра Нагорного, орієнтовно дев’яносто відсотків районного бюджету відійде об’єднаній громаді. Тобто на тих п’ять сільрад, які залишаються, припаде лише десять. А це - всього близько 1 млн. 200 тис. грн. І за ці кошти доведеться утримувати апарати сільрад, клубні установи, садочки, школи тощо. Звісно, це фактично нереально. Тож уже на перспективу обдумує Петро Никонович, як просити у новоствореної ОТГ сприяння у фінансуванні різних галузей. Але чи на це погодяться керівництво та депутатський корпус об’єднаної територіальної громади, запитує Наталія Муха з районної газети "Нове життя"?

Telegram Channel