Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ЧОМУ БОГ СТВОРИВ СПОЧАТКУ ЧОЛОВІКА?

Під час одного з прийомів до Бернарда Шоу підійшла багата жінка й запитала: — Чому Бог створив спочатку чоловіка, а потім жінку?..

Під час одного з прийомів до Бернарда Шоу підійшла багата жінка й запитала:
— Чому Бог створив спочатку чоловіка, а потім жінку?
— Тому, — відповів великий письменник, що не хотів, аби в момент створення чоловіка жінка давала Богові поради.

ВИНАЙДЕНО ЇСТІВНИЙ ПАПІР
Американські спеціалісти винайшли папір для загортання бутербродів, який можна їсти. Виготовлений він з пюре овочів, фруктів, ягід, хоча й має звичайний вигляд. Потрапивши в рот, одразу ж розчиняється.
За словами винахідниці Тари Макхью, папір надійно забезпечує герметичність продуктів. Вона сподівається, що її їстівний папір може витіснити з ринку полімерні плівки і алюмінієву фольгу. Планується також почати випуск інших сортів їстівного паперу з різними смаковими напрямками — помідора, манго, полуниці.

ГОЛІ ГРУДИ ШТОВХАЮТЬ ДО ЗЛОЧИНУ?
В столиці Філіппін Манілі гуляти вулицями чоловікам з голими грудьми заборонено. За порушення вони мусять платити штраф — 500 песо (близько 8 євро). Чому?
“Де багато напівголих чоловіків, там багато злочинів”, — заявив шеф поліції Філіппін.
Через значну спеку багато чоловіків Маніли не вдягають сорочок, виходячи на вулицю. Раніш згадана заборона діяла лише в деяких частинах міста, а зараз вона розповсюджена на всю столицю.

НАЙВИЩА У СВІТІ СПОРУДА
В Об’єднаних Арабських Еміратах почали будівництво найвищої в світі споруди. Це буде Дубайська башта висотою понад 600 метрів. Будівництво нового хмарочосу триватиме три роки й коштуватиме один мільярд доларів.
В Дубайській башті планують розмістити поряд із житловими приміщеннями, готелями, офісами торгові і розважальні точки. Квартири й окремі номери будуть досить дорогими.
Нині найвища споруда у світі розташована в Тайвані. Вона має 101 поверх й висоту 508 метрів.

ЛЮДСТВО ВРЯТУЮТЬ... КРОКОДИЛИ
У світі давно настала проблема нестачі крові для переливання. Та недавно виявилося, що допомогти в цьому людям можуть... крокодили. Справа в тому, що гени гемоглобіну цих зелених холоднокровних тварин можна використати для створення замінника людської крові. Це довели австрійські вчені. Модифікований гемоглобін, що не становитиме небезпеки для нирок людини, можна буде використовувати для переливання у чистому вигляді. Крім того, кисню в крокодиловому гемоглобіні набагато більше, ніж у людському.
Якщо все так, як стверджують вчені, то крово- і плазмозамінники врятують мільйони людей, котрим необхідне переливання крові.

РИБА-ДРАКОН
Невідому рибу було виявлено у водах В’єтнаму спеціальною експедицією по вивченню жителів тваринного і рослинного світу океану. Її вчені назвали рибою-драконом. Досі нікому впіймати її не вдавалось. Дракон належить до древнього виду риб, всі представники якого, як раніш вважали, зникли із Землі кілька мільйонів років тому.
Довжина риби-дракона близько одного метра, вага — понад вісім кілограмів.
Telegram Channel