Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Зараз так склалося, що я краще знаю Луганську та Донецьку області, ніж рідну Волинь»

Волинь-нова

«Зараз так склалося, що я краще знаю Луганську та Донецьку області, ніж рідну Волинь»

Герою України, генерал–майору Андрію Ковальчуку, минулої суботи вручили звання «Почесний громадянин Любешівського району». На урочистій події в батьківській хаті у селі Щитинь побували журналісти «Волині–нової»

Кость ГАРБАРЧУК


У грудні минулого року ми розповідали, як бойовому офіцеру–десантнику Андрію Ковальчуку присвоїли звання «Почесний громадянин села Щитинь». Так місцеві жителі вшанували свого уродженця, коли він завітав на Волинь провідати батьків. Виконавча та представницька влада Любешівського району також ухвалила рішення нагородити Героя України.


Але цьогоріч від офіційної церемонії у клубі Андрій Ковальчук навідріз відмовився й нагороду минулої суботи голова Любешівської районної ради Петро Нагорний і сільський голова Щитиня Василь Салівончик вручали в домашній обстановці. Розмова вийшла щирою та невимушеною.



Але виженемо Путіна з України — і буде вдосталь часу, щоб назбирати грибів у наших навколощитинських лісах.



Голова районної ради Петро Нагорний сказав:


— Хочу виконати волю всієї любешівської громади й вручити найвищу нагороду району – звання «Почесний громадянин» та нагрудний знак. Відразу зазначу, що вона вам не принесе ніяких матеріальних благ – це просто наша спільна подяка від земляків, жителів Любешівського краю, який пишається своїм Героєм. Рішення було ухвалено 13 березня 2017 року. Хочу висловити слова вдячності батькам — Трохиму Андрійовичу та Євгенії Василівні — за виховання такого мужнього сина, який не боїться брати на себе відповідальність у критичні моменти. Честь і хвала вам! Бажаю довгих літ, радості від дітей та онуків, — наголосив Петро Никонович і вручив мамі Героя України квіти.
— Шлях через терни до зірок був непростий, — зазначив пан генерал. — У дитинстві, пам'ятаю, коли пішов у перший клас, то вчити уроки вечорами доводилося при гасовій лампі. Але труднощі лише загартовують дух, виховують характер і дають наснагу на майбутнє. Дякую районній владі за почесне звання, за шану та визнання. Для мене — це велика відповідальність перед нашою громадою, яка спонукає творити добрі справи і бути прикладом для інших.
Спілкуючись із головою районної ради, Андрій Ковальчук попросив керівника представницької влади максимально сприяти та підтримувати українських захисників. У відповідь Петро Нагорний повідомив, що кожному солдату з Любешівського району, який підпише контракт, дають
10 тисяч гривень матеріальної допомоги. Таке рішення ухвалили обранці територіальної громади.
Привітав Героя головний редактор «Волині-нової» Олександр Згоранець, який, вручаючи панові генералу подарунок від редакції, зазначив:
— Ми дуже хотіли, щоб ці книги були у вас. Зокрема, видання «Війна очима ТСН» — розповіді про наших захисників. Про вас також ще будуть написані книжки. Даруємо «Історію українського війська» та «Мистецтво війни» китайського мудреця Сунь Цзи.
— Саме «Мистецтво війни» — моя настільна книга, яку я регулярно читаю й зберігаю у своєму робочому кабінеті, — сказав Андрій Ковальчук.
— А на згадку про рідну землю — фотопутівник «Волинь», — продовжив головний редактор.
Дякую дуже, завжди не вистачає часу на своє, близьке, те, що поруч, — сумно зауважив пан генерал. — Нині так склалося, що я краще знаю Луганську та Донецьку області, ніж нашу Волинь. Такі реалії життя… Але виженемо Путіна з України — і буде вдосталь часу, щоб назбирати грибів у наших навколощитинських лісах.



Андрій Ковальчук: «Така нагорода — це велика відповідальність перед громадою».



Спільне фото на згадку (зліва направо): Петро Нагорний, дружина Героя Олена, Андрій Ковальчук, його батьки — Євгенія Василівна та Трохим Андрійович, а також сільський голова Василь Салівончик.



Генерал попросив голову районної ради Петра Нагорного дбати про наших захисників.


 

Telegram Channel