Наші консультації
«Ліниві» голубці
Той, чиї рідні полюбляють голубці, знає, скільки клопоту завдає підготовка капустяного листя. Пропонуємо спрощений варіант цієї страви
Інгредієнти: 500 г фаршу, 200 г вареного рису, 300 г капусти; для соусу – 2 ст. л. томатної пасти,
2 ст. л. сметани, вода кип’ячена, борошно для панірування.
Приготування. Капусту нашинкувати, залити окропом і залишити на 10–15 хвилин, щоб вона стала м’якшою. Далі воду зцідити і відтиснути капусту. Додати до неї фарш, варений рис, посолити, поперчити і добре вимішати. З цієї маси сформувати «голубці» й обваляти їх у борошні. Обсмажити на олії з обох боків, поки злегка зарум’яняться. Скласти в каструльку, залити соусом і тушкувати 40–50 хвилин.