Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

ВКЛОНІМОСЯ І МЕРТВИМ, І ЖИВИМ

Позавчора в Луцьку відбулися урочистості з нагоди 60-ої річниці визволення України від фашистських загарбників

Позавчора в Луцьку відбулися урочистості з нагоди 60-ої річниці визволення України від фашистських загарбників
Сотні лучан, і молодих, і сивочолих, прийшли на меморіал Вічної слави, щоб покласти квіти до Вічного вогню й обелісків, хвилиною мовчання вшанувати тих, хто загинув у полум’ї Другої світової. Стіна скорботи незворушно промовляє до нащадків моторошними цифрами: 165339 замучених і розстріляних волинян, 47960 загиблих у концтаборах військовополонених, 107 зруйнованих і спалених сіл...
У пам’ять про жертви пролунав салют, урочистим маршем пройшли воїни Луцького гарнізону.
А в приміщенні обласного музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка відбулися урочисті збори, на яких із доповіддю виступив голова обласної державної адміністрації Анатолій Француз. Він також оголосив вітання від Президента України Леоніда Кучми і вручив державні нагороди України — ордени Богдана Хмельницького та «За заслуги» волинським ветеранам. Були оголошені також імена ветеранів, яким присвоєно чергові військові та спеціальні звання. Відзнаки вручили виконуючий обов’язки обласного військового комісара підполковник Володимир Дрижанков, заступник начальника УМВС у Волинській області підполковник міліції Віктор Матвієнко та заступник начальника управління СБУ у Волинській області полковник Віктор Ковальчук.
Зі щирим, проникливим словом звернувся до ветеранів голова обласної ради Василь Дмитрук, який наголосив, що Україна дала до війська понад 7 мільйонів громадян, що становило понад 23 відсотки особового складу Червоної армії. Він висловив синівську вдячність ветеранам за їх ратні подвиги й вручив Подяки обласної ради групі ветеранів краю.
Грамоти, грошові винагороди й пам’ятні медалі «60 років визволення України» вручив ветеранам і міський голова Антон Кривицький, від імені молодого покоління присутніх у залі вітав ліцеїст Волинського військового ліцею Сергій Батрак.
У фойє театру була розгорнута фотодокументальна виставка, підготовлена співробітниками обласного краєзнавчого музею. А під час святкового концерту були перегорнуті сторінки пам’яті про ті незабутні 1225 днів і ночей, які відділяли нас від Перемоги.
Telegram Channel