Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ВОЛЕЙБОЛІСТКИ ПІД ОПІКОЮ ’ВОЛИНЬЛІСУ’

З цього сезону команда луцьких волейболісток “Освіта-Волинь” стала називатись “Волиньліс-ОДЮСШ”...

Після майже піврічної перерви луцькі любителі волейболу знову зустрілись з майстрами цього виду спорту. У минулі вихідні жіноча команда, яка виступає у вищій лізі, приймала на майданчику обласної дитячо-юнацької спортивної школи клуб “Керкінітіда” з Євпаторії. Слід сказати, що у вихованок заслуженого тренера України Богуслава Галицького з’явився новий “покровитель” в особі виробничого об’єднання “Волиньліс” (генеральний директор Богдан Колісник). Віднині і назва команди з “Освіта-Волинь” змінилась на іншу — “Волиньліс-ОДЮСШ”.
На жаль, стартували наші дівчатка невдало. У першому турі вони поступились в обох зустрічах команді “ЗІЄТ-СК “Академія” із Запоріжжя — 0:3 і 0:3. Згодом поділили очки в поєдинках із черкаським клубом “ЧІПБ-Круг” — 0:3 і 3:0. І ось ігри з кримчанами.
У перший день у стартовій партії волейболістки “Керкінітіди” взяли верх над лучанками — 25:21. У другій дещо несподівано господарки легко розправились з суперницями — 25:15. Третій сет знову був за гостями — 25:21. Четверта партія принесла успіх волинянкам — 25:22. У вирішальному, п’ятому сеті, вперед виходила то одна, то друга команди, але господарки краще за суперниць провели кінцівку — 15:11.
У неділю знову першу партію виграли гості — 25:18. У другій вихованкам Богуслава Галицького до рахунку 20:20 довелось переслідувати кримчанок. Потім навіть вести в рахунку 22:20, 24:23. Та для перемоги не вистачило одного очка. Гравці “Керкінітіди” зуміли краще провести, як кажуть шахісти, ендшпіль і добитись успіху — 27:25. У третьому сеті лучанки виглядали втомленими і майже не чинили суперникам опору — 20:25, а в підсумку — 0:3.
У наступному турі лучанки у Білій Церкві поміряються силами з місцевими волейболістками.
Ігри третього туру чемпіонату України серед команд вищої ліги провели і чоловічі клуби. “Лучеськ-Підшипник” у Києві двічі зустрічався з аутсайдером першості — “Динамо-Академією”. Приємно відзначити, що в обох іграх успіху добивались волиняни — 3:0 і 3:1.
Наступні матчі “Лучеськ-Підшипник” проведе на своєму майданчику 13 і 14 листопада. Його суперником будуть волейболісти з хмельницького “Новатора”.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel