Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ПОРУШЕННЯ, ЗАФІКСОВАНІ КОМІТЕТОМ ВИБОРЦІВ

За даними Волинського відділення Комітету виборців України, які оприлюднили перед журналістами на прес-конференції голова відділення Олександр Стірко та його заступник Юрій Крисак, понад десять відсотків виборців Волині не змогли проголосувати через недбало складені списки...

За даними Волинського відділення Комітету виборців України, які оприлюднили перед журналістами на прес-конференції голова відділення Олександр Стірко та його заступник Юрій Крисак, понад десять відсотків виборців Волині не змогли проголосувати через недбало складені списки.
Судові органи виявились не готовими до вирішення такої кількості скарг, хоча й працювали до 20-ої години. Крім того, були зафіксовані й інші порушення. Деякі виборчі дільниці розпочали свою роботу із запізненням; у Нововолинську і Луцьку члени виборчих комісій від певних кандидатів не ставили підписи на бюлетенях, через що ті визнані недійсними. Зафіксована у Луцьку й технологія “каруселі”, тобто, окремі виборці, маючи посвідчення, голосували по відкріплених талонах на кількох дільницях. На окремих виборчих дільницях виявлена нестача бюлетенів. За словами Юрія Крисака, спостерігачам від Волинського відділення Комітету виборців України чинили перешкоди й не давали спостерігати за підрахунками голосів. З перешкодами стикнулись й окремі журналісти, які працювали у 23 виборчому окрузі.
Голова обласного відділення Комітету виборців говорив і про десант спостерігачів з Харкова, який працював під час виборів на Волині. Щоправда, за словами Олександра Стірка, поводили вони себе досить толерантно. Йшлося на прес-конференції і про матеріально-технічне забезпечення виборів. Зокрема, про недостатню кількість скриньок для голосування на деяких дільницях. У Луцьку члени окремих виборчих дільниць нарікали на низьку якість скриньок, на тривалий процес їх опломбування, через що дільниці розпочали роботу із запізненням.
Олена ДУДКЕВИЧ.
Telegram Channel