Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ГОРОДНИЦТВО: У КАПУСТІ — ПОВНИЙ НАБІР ВІТАМІНІВ

У завідуючого складом Луцької державної сортодослідної станції Сергія Джуса такої відбірної капусти (див. знімок Володимира Лук’янчука) заготовлено десятки тонн, тож лучани матимуть взимку весь набір вітамінів...

У завідуючого складом Луцької державної сортодослідної станції Сергія Джуса такої відбірної капусти (див. знімок Володимира Лук’янчука) заготовлено десятки тонн, тож лучани матимуть взимку весь набір вітамінів. Особливо допомагає овоч при зниженій кислотності. Недаремно в Англії є пам’ятник у вигляді капустини, котрий поставлено на могилі людини, яка завезла її до цієї країни з Голландії.
Цьогоріч капусти вдосталь, з автомашин продають навіть по 35 коп. за кілограм. Однак є нарікання, що капуста “не вдалася при квашенні”. Директор сортодослідної станції Іван Кулибаба вважає, що насіння, куплене на базарі, ніхто не перевіряє і виходить, що осінню продають капусту середньопізніх сортів. При купівлі слід хоча б дивитись, щоб головки були щільні, білі. На станції випробовують десятки сортів капусти, весною продають тисячі штук розсади. Іван Кулибаба відзначає високу врожайність районованих сортів: Харківська зимова, Амагер-601, Тюркіс голландський, а особливо нових — Тарас, Ураган, які дають до 900 центнерів з гектара.
Р. S. До речі, в скляні банки із заквашеною капустою радять вставляти березові прутики, що сприяє збереженню якості. Перевірте.
Telegram Channel