Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ЛУАЗ ВІДСТОЯВ ІНВЕСТИЦІЙНУ ПРОГРАМУ

Досить дорогою ціною далася інвестиційна програма Луцькому автозаводу, яка була затверджена постановою Кабміну у вересні 2003 року, а потім буквально через два тижні відмінена Указом Президента...

Досить дорогою ціною далася інвестиційна програма Луцькому автозаводу, яка була затверджена постановою Кабміну у вересні 2003 року, а потім буквально через два тижні відмінена Указом Президента. Більше року колектив жодного дня не мирився з таким рішенням. Завдяки активній підтримці мерії міста, обласної ради, що, на жаль, не можна сказати про облдержадміністрацію, вдалося відстояти і ЛуАЗ, і його інвестиційну програму. І ось, нарешті, другим президентським Указом від 9 листопада 2004 року ситуація була розблокована.
— Всі наші дії і кроки були зваженими в правовому полі, говорить голова Наглядової ради ВАТ „ЛуАЗ” Володимир Гунчик. — Ми знали, що результат буде. І нарешті влада, в особі Адміністрації Президента, зрозуміла, що неможливо сьогодні ділити автомобільний ринок на білих та чорних, що потрібно створювати єдине правове поле. Це є велика перемога трудового колективу і взагалі здорового глузду над деякими не зовсім традиційними підходами в розподілі автомобільного ринку.
Нагадаємо, що інвестиційна програма ЛуАЗу спрямована на випуск вантажних автомобілів та автобусів, розбудову сучасного виробничого комплексу, розширення виробничих потужностей по випуску до 70 тисяч автомобілів на рік. Інвестиції в сумі 30 мільйонів доларів будуть працювати не тільки на завод, але й на місто та область, поповнюючи їхні бюджети.
Як доказ реальності та ефективності інвестиційних намірів ЛуАЗу — результати роботи підприємства за 10 місяців. За цей період обсяги товарної продукції заводу зросли на 70 відсотків. На 22 відсотки збільшилась кількість робочих місць, на 30 відсотків зросла середня заробітна плата. В цьому році вперше за історію підприємства луцькі автомобілебудівники перетнули 17-тисячний рубіж з випуску автомобілів. На 1 листопада він склав 18,5 тисячі, а до кінця року становитиме близько 24 тисяч авто.
Ярослав Андрушко, керівник прес-центру ВАТ “ЛуАЗ”.
Telegram Channel