Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

НАД ЧИМ ПРАЦЮВАВ ГОЛОВА ОБЛАСНОЇ РАДИ У КИЄВІ

Робоча поїздка до Києва, з якої цими днями повернувся голова обласної ради Василь Дмитрук, передбачала вирішення низки питань, що стосуються, насамперед, розвитку й підтримки місцевого самоврядування...

Робоча поїздка до Києва, з якої цими днями повернувся голова обласної ради Василь Дмитрук, передбачала вирішення низки питань, що стосуються, насамперед, розвитку й підтримки місцевого самоврядування.
Василь Дмитрук мав нагоду зустрітись і обмінятись думками з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином. Зокрема, під час розмови йшлося про реалізацію програми “Сільський староста”, яка почала діяти на Волині після прийняття Закону “Про органи самоорганізації населення”. Сьогодні у кожному районі області створено сільські комітети, які очолюють сільські старости. З ними і зустрівся минулого вівторка голова обласної ради, щоб поцікавитись, що відбулося за період дії програми. Сільські старости нині організовують громаду, аби вирішувати питання екології, дотримання правопорядку, санітарного стану. На думку Василя Дмитрука, вони є першими помічниками сільських голів. Тому він звернувся з проханням до Голови Верховної Ради про фінансування програми “Сільський староста”.
У розмові Володимир Литвин та Василь Дмитрук обговорили питання бюджету на наступний рік, співпраці з депутатським корпусом. Обмінялись думками з приводу звернень, які приймала обласна рада до Верховної Ради у різних аспектах, у тому числі тих, які стосуються агропромислового комплексу, зміни чинного законодавства. Не обминули увагою питання проведення виборів.
Працюючи у Києві, голова обласної ради зустрівся з керівником Державної прикордонної служби Миколою Литвином, щоб вирішити проблему, яка виникла з діяльністю Волинського військового ліцею. Відтепер є чітка домовленість про передачу навчальному закладу частини приміщення і землі, щоб забезпечити зручні умови для проживання і навчання 268 ліцеїстів. Під час зустрічі велась мова і про ситуацію, яка склалася із санітарним станом на території прикордонного пункту пропуску “Ягодин”.
Василь Дмитрук зустрівся і з першим заступником Голови Верховної Ради Адамом Мартинюком, щоб передати вдячність від любешівців. Адже за його сприяння з квітня по жовтень нинішнього року на Любешівщині прокладено 32 кілометри магістрального газопроводу, на що витрачено понад 30 мільйонів гривень.
У ході робочої поїздки голова обласної ради мав розмову з головою Держкомрезерву Миколою Пєсоцьким. Василю Дмитруку вдалося вирішити питання збільшення квоти для закупівлі зерна на три тисячі тонн, а це — два мільйони гривень для сільгоспвиробників Волині.
Василь Дмитрук планує і надалі працювати у такому ж режимі.
Олена ДУДКЕВИЧ.
Telegram Channel