Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

СПІВПРАЦЯ З СУСІДАМИ У ПРИКОРДОННІ

З часу утворення державного кордону з Республікою Білорусь співпраця з митною службою сусідньої держави була одним з основних завдань Волинської митниці у посиленні боротьби з митними правопорушеннями та міжнародним економічним шахрайством...

З часу утворення державного кордону з Республікою Білорусь співпраця з митною службою сусідньої держави була одним з основних завдань Волинської митниці у посиленні боротьби з митними правопорушеннями та міжнародним економічним шахрайством. Розвитку співпраці сприяють постійні зустрічі на рівні керівництва Волинської митниці та митниць Республіки Білорусь.
Ось і нещодавно у Бресті відбулась чергова робоча зустріч керівництва Волинської митниці, митниці “Західний Буг”, а також Луцького та Пінського прикордонних загонів. У ній взяли участь начальник Волинської митниці Р. В. Микитюк, начальник митниці “Західний Буг” Г. В. Осінцев, командир Луцького прикордонного загону О. О. Калашніков, командир Пінського прикордонного загону А. В. Загородний. На зустрічі обговорювались питання контролю за переміщенням товарів і транспортних засобів у пунктах пропуску на українсько-білоруському кордоні, виявлення і припинення контрабанди та порушень митних правил, забезпечення законності і правопорядку в пунктах пропуску через митний кордон. Відповідно до статті 37 Митного кодексу України “Міжнародне співробітництво в галузі митної справи” учасники зустрічі погодили та затвердили порядок здійснення контролю за переміщенням товарів і транспортних засобів через білорусько-український кордон між автомобільними пунктами пропуску “Мокрани” і “Доманово”, а також “Мохро” і “Дольськ”. Ці документи вступають в дію з 15 листопада 2004 року.
Інна РОМАНЮК, старший інспектор по зв’язках з громадськістю Волинської митниці.
Telegram Channel