Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Ратному знайшли людські останки часів Другої світової війни (фото)

Волинь-нова

У Ратному знайшли людські останки часів Другої світової війни (фото)

Кості викопали на приватному обійсті

Сергій НАУМУК
У Ратному під час копання ями під каналізацію натрапили на людські останки. Викликали поліцію. Як розповів «Волині-новій» заступник начальника Ратнівського відділу поліції ГУНП у Волинській області Олександр Анатолійович Кузьмук, на місце одразу виїхала опергрупа. Однак, коли з’ясувалося, що це останки часів Другої світової війни, то було відмовлено у порушенні кримінальної справи.



 За спогадами старожилів, у місці, де знайшли кості, колись був єврейський цегляний завод. 



За ексгумацію взявся пошуковий загін «Відродження». Було піднято кістяки 10 людей, у тому числі один дитячий, повідомила начальник відділу внутрішньої політики, організаційної роботи та інформаційної діяльності апарату Ратнівської райдержадміністрації Віта Шевчук. На деяких черепах залишилися сліди від куль.
Як супровідний матеріал знайдено монети, ґудзики, дзеркальце, кишеньковий годинник, саморобну запальничку. За спогадами старожилів, у місці, де знайшли кості, колись був єврейський цегляний завод.
Наразі останки помістили на Меморіалі пам’яті жертвам Голокосту біля села Прохід Ратнівського району. Обряд поховання за участю равина відбудеться наступного тижня.
У вересні цього року, розповіла Віта Шевчук, у Ратному відбудеться круглий стіл за участю науковців на тему жертв Другої світової війни.


Telegram Channel