Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Архієпископ Іларіон побував у Гуцманах і подарував кожній Ользі – по молитовнику

Тамтешніх людей за їхню доброзичливість і дружність називають «комуною»

До Свято-Воскресенської парафії с. Бригадирівка Радивилівського благочиння відноситься хутір Гуцмани, який є адміністративною частиною села Іващуки. Споконвіку гуцманці ходили до Жабокрицького храму. На сьогодні 8 дворів є прихожанами Свято-Воскресенської парафії, повідомляє Рівненська єпархія УПЦ КП.



В Гуцманах люди як колись, так і тепер живуть дружною християнською сім’єю.



В давнину цей хутір називали Бірок, адже він був розташований на узліссі соснового та дубового бору. Хутір мав один колодязь. В Гуцманах люди як колись, так і тепер живуть дружною християнською сім’єю. За їхню доброзичливість і дружність їх називають «комуною».


Комунами називали релігійні громади перших християн. В історії Церкви відома Єрусалимська комуна. В цих громадах все майно було спільне і кожен користався ним по потребі.


24 липня 2012 р., в день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, на роздоріжжі біля с. Гуцмани був встановлений і освячений поклонний хрест. Саме в цей день вже традиційно кожного року біля хреста проводиться освячення води.


У цьому році свято рівноапостольної княгині Ольгу було особливе, адже хутір Гуцмани відвідав архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Радо зустрічали архіпастиря парафіяни та гості. Службі біля хреста сприяла гарна погода. По завершені водоосвятного молебна та освячення ікони святої рівноапостольної княгині Ольги владика звернувся до вірян із словом, сповненим любові, вселивши віру у процвітання України та української церкви, а також подарував тезоіменитим Ольгам молитовники.


Після соборної молитви архіпастир благословив для всіх присутніх трапезу, щиро приготовлену гуцманцями.

Telegram Channel