Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ЧОТИРИ ПРЕТЕНДЕНТИ НА КУБОК

Високою результативністю були позначені повторні матчі 1/4 фіналу розіграшу Кубка України 2004—2005 років.

Високою результативністю були позначені повторні матчі 1/4 фіналу розіграшу Кубка України 2004—2005 років.
У чотирьох поєдинках забито 16 голів, і це при тому, що футболісти трьох клубів взагалі не добивались успіху. Ми вже повідомляли, що першими півфіналістами стали динамівці Києва. На столичному стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського господарі поля приймали «Волинь». Нагадаємо, що у першій зустрічі між цими суперниками у Луцьку волиняни поступились гостям з рахунком 1:2 (у киян двічі відзначився латвієць Маріс Верпаковскіс).
Повторну гру гості провели у такому складі: Гуменюк (Неділько), Новак, Гончарчик, Джудович, Ряхн, Бута, Шараба (Домбраї), Герасим’юк (Гащин), Тришович, Мітіч, Сачко-к. Господарі перед грою в Лізі чемпіонів з італійською «Ромою» дещо експериментували зі своїм складом. Поруч з досвідченими Белькевичем, Пєєвим, Ринконом, Лєко, Саблічем, Ревою на полі грали молодші, але не менш відомі футболісти Клебер, Каддурі, Юссуф, Бідненко, Корніленко...
Уже на четвертій хвилині бразильський легіонер «Динамо» Ринкон забив перший м’яч у ворота «Волині». При цьому голкіпер лучан Гуменюк, який зіткнувся зі своїм захисником Ряхном, був вивезений з поля каретою «швидкої допомоги». Ще до перерви інший бразилець киян Клебер, скориставшись нерозторопністю захисників лучан, провів другий гол у їх ворота.
Забігаючи наперед відзначимо, що це був один з найгірших матчів лучан за останній час, осообливо, якщо порівнювати з першою зустріччю між цими суперниками у кубковому матчі в Луцьку, а також календарною грою чемпіонату України з харківським «Металістом». Цілком можливо, що блідо виглядали волиняни на полі після... весілля свого воротаря Олександра Гуменюка, котре відбулось напередодні гри з «Динамо»...
Друга половина зустрічі також почалась неприємностями для гостей. Знову оборонці волинян спокійно спостерігали, як Бідненко забиває третій м’яч у їх ворота. До речі, саме цей гравець ще раз примусив лучан розпочинати з центра поля на 68-ій хвилині після чергового кутового. Щодо гостей, то у цьому поєдинку вони вкрай невдало розігрували стандартні положення і жодного разу серйозно не загрожували воротам Реви.
Цілком можливо, що футболісти «Волині» у Києві берегли сили на свій наступний матч чемпіонату України, адже у неділю, 28 листопада, лучани на своєму полі прийматимуть одноосібного лідера першості — донецький «Шахтар». До речі, гірники досить впевнено провели і повторний матч 1/4 фіналу розіграшу Кубка у Сімферополі проти «Таврії». Якщо у першій грі гірники у Донецьку виграли з рахунком 3:0, то перевага донбасівців у Криму була ще більш переконливою — 4:0. Два голи провели нігірієць Агахова і бразилець Брандао, а ще «дубль» в активі українця Пуканича.
Також чотири м’ячі побували у воротах в зустрічі «Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Нафтовик» (Охтирка). Тут суперники двічі обмінялись голами. У господарів це зробили два Олександри — Мелащенко і Рикун. Оскільки у першій грі «Дніпро» виграв в Охтирці (2:0), то цей клуб і продовжить боротьбу за Кубок.
Сенсаційно завершився перший чвертьфінальний матч у Вінниці, де клуб першої ліги «Нива» подолав криворізький «Кривбас» (2:1). У повторній грі команда з Дніпропетровщини взяла реванш завдяки двом влучним удурам вихованця волинського футболу Кабанова і сербського легіонера «Кривбасу» Селаховича.
Отож, до півфіналу вийшли «Динамо», «Дніпро», «Шахтар» і «Кривбас». Хто з ким зустрінеться у наступному раунді змагань, визначиться сьогодні під час жеребкування у Федерації футболу України.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel