Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

У США відповіли на погрози Ірану вийти із ядерної угоди

Постпред штатів в ООН Ніккі Хейлі заявила, що не можна дозволити Ірану утримувати світ у заручниках

Сполучені Штати Америки вважають, що не можна дозволити Ірану використовувати ядерну угоду, аби "взяти світ у заручники". Про це заявила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі, передає Тиждень із посиланням на Reuters.



Хейлі також додала, що ядерна угода "не повинна ставати настільки важливою, щоб її розірвання мало катастрофічні наслідки".



Таким чином вона відреагувала на слова президента Ірану Хасана Рухані, який пригрозив вийти зі Спільного всеосяжного плану дій щодо вирішення проблеми ядерної програми країни, якщо Вашингтон не припинить щодо Тегерана політику "санкцій і примусу".


Хейлі також додала, що ядерна угода "не повинна ставати настільки важливою, щоб її розірвання мало катастрофічні наслідки".


"Ірану за жодних обставин не можна дозволити мати ядерну зброю", - підкреслила постпред.


На думку Хейлі, Тегеран має відповідати за "запуск ракет, підтримку тероризму, ігнорування прав людини і порушення резолюцій Ради безпеки ООН". При цьому вона зазначила, що нові санкції проти Ірану не пов'язані з іранською ядерною угодою.


Нагадаємо, 15 серпня Іран пригрозив вийти з ядерної угоди зі світовими державами в разі введення нових санкцій США проти Тегерана.

Telegram Channel