Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

НА ЧИЙОМУ БОЦІ МІЛІЦІЯ?

Коли місто мітингує, коли на вулиці вийшли тисячі людей, то це визначає особливий ритм роботи правоохоронців...

Коли місто мітингує, коли на вулиці вийшли тисячі людей, то це визначає особливий ритм роботи правоохоронців, зокрема співробітників органів внутрішніх справ. Про це кореспондент «Волині» розмовляв з виконуючим обов’язки начальника Луцького МВВС підполковником міліції Іваном Яковцем.
— Іване Володимировичу, як ви оцінюєте сьогоднішню загальну обстановку в нашому місті?

— У цілому вона не викликає занепокоєння. Громадяни на мітингах не виявляють агресії, не порушують громадського порядку. До речі, після другого туру виборів в місті фактично не було тяжких чи якихось резонансних злочинів. Звичайно, як і в попередні місяці, траплялись крадіжки, дрібне хуліганство, зареєстровано декілька випадків пограбувань. Я маю на увазі, коли злочинці відбирали у людей мобільні телефони, гроші. Було декілька автопригод. Щоправда, позаминулої ночі сталося і «ЧП». Якісь молодики розбили вітрину в магазині на вулиці Рівненській, вдерлись у приміщення, забрали горілку, шоколад і зникли.
— Як працюється в мітинговий період співробітникам державтоінспекції?
— Зрозуміло, що складніше, ніж у звичайні дні. Адже колони, як правило, з одного майдану до іншого пересуваються по проїжджій частині вулиць, проспектів. Це ускладнює рух транспорту, але між всіма учасниками руху, як ніколи, панують взаємоповага і розуміння. Наведу такий приклад. Вчора наші працівники зупинили «Жигулі», в яких їхало 12 осіб. Попросили вийти «зайвих». Усе обійшлося без конфліктів.
— Чи працює луцька міліція в ці дні в особливому, посиленому режимі?
— Потреби залучати додаткові сили немає.
— Чи правда, що луцькі міліціонери поїхали із спецзавданням у Київ?
— Ні, усі мої підлеглі у місті.
— Хотілося б запитати: на чиєму боці сьогодні наша міліція?— Вибачте, що відповім офіційно: на боці інтересів народу.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel