Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ХТО ЗАХИСТИТЬ ДІТЕЙ-ІНВАЛІДІВ?

Проблеми реабілітації дітей з особливими потребами та організацій, які покликані їх захищати, обговорювались на засіданні Луцького прес-клубу реформ...

Проблеми реабілітації дітей з особливими потребами та організацій, які покликані їх захищати, обговорювались на засіданні Луцького прес-клубу реформ.
В Україні діти-інваліди — одна з найбільш соціально незахищених верств населення. Їх проблеми держава вирішує вкрай незадовільно, — переконані учасники засідання. Останнім часом, за словами головного спеціаліста управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Тетяни Савич, кількість громадських об’єднань, які захищають дітей-інвалідів, на Волині зросла.
Нині в Луцьку активно діють асоціація дітей-інвалідів «Особлива дитина», дитяча громадська організація «Центр розвитку дитини», молодіжний центр реабілітації інвалідів дитинства «Джерело життя», а в Ковелі — «Реабілітаційний центр». Основні їх завдання — фізична і соціально-психологічна реабілітація дітей-інвалідів, матеріальна і моральна підтримка їхніх батьків.
У міру своїх можливостей управління у справах сім’ї та молоді фінансує проекти цих організацій. На рахунку громадських об’єднань чимало хороших справ. Про них розповідали керівники та активісти громадських організацій.
На засіданні порушувались й болючі питання. За словами голови обласного молодіжного центру реабілітації інвалідів дитинства «Джерело життя» Лариси Ладчук, попри прийняте рішення обласною і міською владою споруджувати пандуси біля лікарень, поліклінік, інших соціально-культурних об’єктів, про них залишається лише мріяти. Висловлювалась пропозиція про спільне навчання дітей-інвалідів із здоровими ровесниками, повернення пільг на проїзд інвалідам, котрим виповнилось шістнадцять років.
Євгенія СОМОВА.
Telegram Channel