Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ПОСПІШИЛИ СВЯТКУВАТИ НОВОСІЛЛЯ

Нещодавно у Ратному було здано в експлуатацію шістнадцятиквартирний житловий будинок для молодих сімей...

Нещодавно у Ратному було здано в експлуатацію шістнадцятиквартирний житловий будинок для молодих сімей.
Його зведено в рамках державної програми «Житло для молоді». З цієї нагоди відбулось урочисте зібрання, в якому взяли участь працівники Волинського регіонального відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, керівництво області й району. І як люди були здивовані, коли, оглядаючи помешкання, побачили, що новосіллям тут, як мовиться, й не пахне. До нього ще далеко. Адже жодна з шістнадцяти квартир не готова до експлуатації. Робіт ще — не початий край. Як сказав один з новоселів, до весни аби й впорались. І не вина в цьому райагробуду. Він із будівельними роботами, передбаченими кредитними угодами між організацією і регіональним відділенням Фонду, успішно справився. Всі внутрішні роботи у своїх помешканнях, в тому числі й установка дверей, газових приладів тощо, має виконати сам власник. Причому, за свій рахунок.
Тим часом, як повідомила головний інженер Волинського регіонального Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Тетяна Воробйова, двокімнатна квартира, скажімо, її власникові обійдеться аж у 75 тисяч гривень. А ще ж скільки доведеться викласти, аби завершити роботи всередині квартири та придбати необхідне устаткування. Підраховано також, що та сім’я, яка бере в кредит двокімнатну квартиру і має лише одну дитину, протягом тридцяти років (такий термін передбачено кредитною угодою — авт.) щоквартально оплачуватиме в межах 580 гривень, при двох дітях — 430. Напрошується висновок: чи по кишені такі кредити на житло переважній більшості молодих сімей, які ледве зводять кінці з кінцями? Безперечно, ні.
Втім, усім зрозуміло, з якою метою урочистість була організована. Присутні на зібранні звернули увагу на те, що малечі дитсадка, яка вітала новоселів, пов’язали хустинки та стрічки з передвиборною символікою кандидата в Президенти від влади. Хоча стан будинку якраз мало свідчив про турботливе ставлення влади до молодих сімей.
Іван КАПІТУЛА.
Telegram Channel