Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

У ЛЮБЕШОВІ — ЯК У ЯПОНІЇ

Технічний прогрес сучасних технологій кінопроекції врешті дійшов і до поліської глибинки...

Технічний прогрес сучасних технологій кінопроекції врешті дійшов і до поліської глибинки. Недавно в цьому могли переконатися ті жителі району шкільного і старшого віку, які відвідали малий зал Любешівського районного будинку культури для перегляду мультиплікаційних та художніх фільмів. Вражаюча якість демонстрованого не залишилася непоміченою. Адже відеопроектор марки “SANIO” (Японія) дає змогу якісно демонструвати фільми на екранах різного розміру.
А його функціональних можливостей не злічити! Через такий апарат можна демонструвати телепрограми, зйомки з відеокамери, знімки з цифрового фотоапарата. Є функція синхронного озвучування тексту кількома найвідомішими мовами світу.
Як зауважив Віктор Степаньков, директор кіновідеомережі Любешівського району, апаратура швидко переобладнується, настроюється відповідно до розміру екрана, кількості глядачів і т. п. Зазначив він також, що за придбання апарата треба завдячувати керівникам Любешівської райдержадміністрації та райради. Поділився він і планами на майбутнє: придбати комп’ютер, з допомогою якого з’явиться можливість використовувати й інші носії відеоінформації (DVD-диски, комп’ютерні диски). А ще у перспективі — тісна співпраця із місцевим професійно-технічним ліцеєм, школами району та дитячими дошкільними закладами.
Свого часу Віктор Іванович Степаньков пройшов професійний шлях від кіномеханіка до директора. Як висококваліфікований фахівець авторитетно заявив: “Таких найсучасніших відеопроекторів, як тепер у нас, — по області є всього... п’ять, до того ж два з них — в обласному центрі”.
Розповів також, що ця апаратура потребує відповідно ліцензованої продукції. Та й законне право на показ фільмів є обов’язковим. Поки що новопридбана техніка не самоокупна: ціна квитків — 0,40 і 1 грн. Та мій співрозмовник переконаний, що високоякісна відеопродукція повинна мати якнайбільше глядачів. Лише за одним шкодує: хороших вітчизняних фільмів, на жаль, на сьогодні дуже мало, тому пропонують для показу в основному зарубіжні.
Тамара УРЯДОВА.
Telegram Channel