Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ЗИМОВЕ МЕНЮ ДЛЯ КРОЛИКІВ

Влітку я заготовив чимало віників із гілля дерев. Тож зараз вводжу їх у меню...

Влітку я заготовив чимало віників із гілля дерев. Тож зараз вводжу їх у меню.
Почав потрохи підкладати й кормові буряки. Води даю менше, оскільки в буряках багато вологи. Вважаю, що з цим кормом треба бути обережним. Спершу треба привчити тварин до нього, щоб не було розладів травлення. Буряки подрібнюю на тертушці і змішую їх з натертою морквою. Цю масу перемішую з кукурудзяним борошном або крупою, комбікормом. Стежу, щоб у годівницях мішанка не залишалася, інакше вона замерзне, а кролики, з’ївши її, можуть захворіти. Цей корм даю ввечері, а потім кладу сіно. Раз на тиждень даю звіркам хвою та сушений полин. Вранці згодовую їм овес чи ячмінь.
Для тварин, яких відгодовую на м’ясо, — розробив інший раціон. Даю варену товчену картоплю, посипану комбікормом. Подрібнюю на соломорізці сіно, запарюю його і теж перемішую з комбікормом. Так воно засвоюється краще. Вранці ставлю теплу воду, потім — картоплю з комбікормом, а ввечері — із сіном.
І взимку кроликів я утримую у клітках. Стоять вони біля хліва. Аби не задували холодні вітри, закриваю їх руберойдом, а зверху кладу шифер. Клітки вистеляю соломою.
Іван ГІРНЯК.
м. Нововолинськ.
Telegram Channel