Хочете їсти взимку свіжі огірочки? Виростіть їх на підвіконні...
Хочете їсти взимку свіжі огірочки? Виростіть їх на підвіконні. Якщо маєте горщики для квітів, заповніть їх заздалегідь заготовленим грунтом. Для зимового посіву слід брати спеціальні сорти. Найкраще довгоплідні, які не вимагають запилення. З українських сортів рекомендуємо взяти сорт Зозуля. Сіємо насіння пророщеним на глибину 1—1,5 сантиметра. У кожному вазоні має бути не більше однієї—двох рослин. Щоб огудина мала опору, поставимо дерев’яні палички, до них потім будемо підв’язувати її. Нижні п’ять бутонів, що з’являться, треба видалити ще до розкриття квіток. Решта даватимуть основний урожай. Над другим— третім листком бокові пагони прищепіть. Через місяць після садіння почнемо підживлення. Для цього беремо сірникову коробку сечовини і стільки ж сірчанокислого калію, третину коробочки сірчанокислого магнію на відро води. Перед підживленням трохи поллємо водою, а вже потім — розчином добрив. З розрахунку 1—2 літри на тиждень до початку плодоношення і 3—4 літри — під час плодоношення. Добрі результати дає підживлення настоєм курячого посліду. Підживлення мінеральними добривами чергуємо з органічними. Поливати слід помірно і теплою водою. Коли дотримуватися цієї агротехніки, то з однієї рослини можна одержати кілька кілограмів огірків.